Livskvalitet

MANDAKT Hva er den største kvaliteten i ditt liv?

Ingar Clausen er fast gjest på bloggen PREACHER.no. I dag leser han MANDAKTen for deg.

>> HUSK: LIK og FØLG PREACHER.no på Facebook

Hør MANDAKTen: Livskvalitet (3:46)

Hva er den største kvaliteten i ditt liv?

Snakker jeg om livskvalitet? Eller om en gjenstand? Eller kanskje om andre forhold?

Hva gir deg mest energi?

Du undres kanskje hva jeg vil med en slik innledning til en MANDAKT. Du trenger ikke lure lenge.

Jeg vil at du skal tenke over hvorfor du er her. Noe tyder på at det har en hensikt. Hvorfor skal nettopp du gjøre det du har planlagt i dag?

Jeg nevnte energi. I løpet av de ca. to minuttene jeg har din oppmerksomhet, får JORDA tilført like mye energi som menneskeheten bruker i løpet av et helt år. Til lys, koking, fabrikker, biler, fly. Til absolutt ALT!

Bare sjekk det på Google.

JEG TAR ENERGISPØRSMÅLET én gang til: Hva gir deg mest energi?

Det kan godt være du vil svare sol og varme. Eller lys. Eller et menneske du er glad i.

For meg er kombinasjonen en del av svaret på hva som gir meg energi.

Ett av menneskene er min kone. Hun er den delen av min livskvalitet jeg ser hver dag. Men årsaken til at hun er en del av livet mitt og gir meg livskvalitet, er en annen som svarte da jeg ba om å finne ei kvinne jeg kunne lære å bli glad i, og dermed dele livet med.

NÅ LUKTER DU SIKKERT LUNTA. Jo, visst, kona gir meg livskvalitet. Men den største kvaliteten i livet mitt er også den samme som gav meg kona. Han som gav meg mest energi, er Han som lot meg bli kjent med kona. Han er den største kvaliteten i mitt liv.

Jeg skal innrømme at jeg ikke snakker om Ham hver eneste dag til hvem som helst. Jeg er litt for beskjeden til det. Kanskje jeg burde snakket litt oftere om Ham til enda litt flere. Det er nemlig Han som er VEIEN, SANNHETEN og LIVET.

Han er den som har best peiling på å finne menneskelig livskvalitet og en partner til meg. Der er jeg lik Adam.

Du lukta lunta. Jeg kan selvsagt ikke skrive en andakt uten å nevne JESUS. Det er fordi Han var med fra begynnelsen. Uten Han har ikke noe av det du ser rundt deg blitt til.

ANDAKTER SKAL VÆRE OM JESUS. MANDAKTer også. Jesus er HELLIG. Han er den vi bør—og skal—takke! Han er den jeg vil lovsynge. For alt det Han har gjort.

Dette er sannsynligvis ikke første gangen du hører om Hebreerne 13:8. Sikkert ikke siste heller.

Hvis du spør meg hva som står i dette verset i Bibelen, ber jeg deg om å minne deg selv om det hver eneste dag heretter. Det er de fjorten ordene:

«Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja, til evig tid.»
—Hebreerne 13:8.

Disse ordene har gjort det mulig for meg å henge fast ved troen på Ham selv da alt gikk i svart. Da hendte det at jeg blei minnet på at, jo, Han er der selv når jeg ikke kjenner på det. Det har blitt noen ganger. Jeg er jo ingen ungdom lenger.

Derfor har det blitt stadig viktigere for meg å oppmuntre andre til å åpne sin Bibel, lese et kapittel eller mer—hver dag. Da blir krimromaner, Dan Brown og TV-serier stadig mindre aktuelle. Med god grunn.

Gå for livskvalitet.

LES og LYTT >> Flere MANDAKTer på preacher.no


Følg oss på Facebook? Klikk her, og trykk deretter LIK og FØLG på sida du får opp!

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. MANDAKTen er andakt på mandag. Denne vignetten bruker bloggen på (m)andaktene. Lån gjerne ideen, men husk hvor du fant den. Alle rettigheter reservert © 2019 Forfatteren. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør først.