Maria budskapsdag

SØNDAG Vi er fremdeles i fastetida, men i dag kalles søndagen for Maria budskapsdag. 24. mars er ni måneder unna Jesu bursdag etter den gamle kirkens utregninger, så her får vi et lite brudd i fastesøndagene. Det er fordi påsken er sein i år.

HUSK >> LIK og FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK

EVANGELIETEKSTEN i dag er hentet fra Lukasevangeliet (Luk 1:39-45).

39 Noen dager senere dro Maria av sted og skyndte seg opp i fjellbygdene, til den byen i Juda 40 hvor Sakarja bodde. Der gikk hun inn til Elisabet og hilste på henne. 41 Da Elisabet hørte Marias hilsen, sparket barnet i magen hennes. Hun ble fylt av Den hellige ånd 42 og ropte høyt:

«Velsignet er du blant kvinner, og velsignet er frukten i ditt morsliv. 43 Men hvordan kan det skje at min Herres mor kommer til meg? 44 For da lyden av din hilsen nådde øret mitt, sparket barnet i magen min av fryd. 45 Og salig er hun som trodde, for det som Herren har sagt henne, skal gå i oppfyllelse.»

LES TIDLIGERE >> Utvalgte tekster fra søndagene i Den norske kirke

FASTETID. Kommende uke i fastetida er grønn. Fotomontasje: Victor Skimmeland/NTB Scanpix/VG.

Copyright © 2019 Bibelselskapet og Victor Skimmeland er preacher.no. Alle kirkeårets tekster leser du her.