Fjerde søndag i fastetiden

Fjerde SØNDAG i fastetida er vi fremdeles i den lange transportetappa fram til kirkas viktigste høgtid, påska. I dag har kirka et utvalg av tekster, og jeg valgte meg den korteste, nemlig teksten til Paulus.

HUSK >> LIK og FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK

ANDRE LESETEKST er henta fra Paulus’ første brev til menigheten i Korint. Vi veit at han skrev minst tre, hvorav to er bevart. Teksten i Første Korinterbrev handler om nattverden som Jesus innstifta nettopp i påska. (1Kor 10:16-17).

16 Velsignelsens beger som vi velsigner, gir det ikke del i Kristi blod? Brødet som vi bryter, gir det ikke del i Kristi kropp? 17 Fordi det er ett brød, er vi alle én kropp. For vi har alle del i det ene brød.

Kort og godt i dag. Bloggen blir dessverre vanskjøtta. Denne helgja har jeg feira attenårsdag for min datter og hennes venner her hjemme—selve dagen er i dag. Kona er bortreist, så vi skal feire familiebursdagen til Andrea for hele slekta i påska, dagen etter at jeg selv igjen fyller år.

Vi har også solgt hytta, og nå skal alt gå veldig fort. Kjøperen ville overta før påske. Det betyr fortsatt vanskjøtting av bloggen i minst ei uke til.

LES TIDLIGERE >> Utvalgte tekster fra søndagene i Den norske kirke

FASTETID. Kommende uke i fastetida er indigo. Fotomontasje: Victor Skimmeland/NTB Scanpix/VG.

Copyright © 2019 Bibelselskapet og Victor Skimmeland er preacher.no. Alle kirkeårets tekster leser du her.