Sett grenser

MANDAKT Noen ganger er det viktig å nekte andre mennesker adgang. Du må sette noen grenser. Du må ta vare på deg selv. Det er å si NEI til andre menneskers grenseløse forventninger.

Fra tid til annen gikk Jesus bort og var alene. Han fastet i ørkenen. Han møtte Gud oppe på fjellet. Selv i Getsemane-hagen forlot han vennene på sin siste natt i livet. Han trengte tiden til å forberede seg.

   >> READ IN ENGLISH | LES PÅ NORSK

Det handler ikke om at du ikke bryr deg om andre. Det handler om at du bryr deg om dine egen behov og setter av tid til ditt eget forhold til Gud – til din egen gudstjeneste.

Hvis du fortsatt skal klare å tjene Gud, må du klare å sette grenser for de mennesker som selv er fullstendig grenseløse i sine forventninger til deg. Lukk døren for de som tror at det er en menneskerett å ha fri tilgang til deg. For den retten har de nemlig ikke.

Hvis selv Gud kunne begrense seg, om Han kunne nekte seg selv det som er Hans rett, kan ikke noe menneske påstå at det har rett til å storme inn i huset ditt til alle døgnets tider. Selv Jesus tvinger seg ikke på deg.

>> HUSK: LIK og FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK

Joda, Han banker på. Og selvfølgelig spør Han. Men Han venter også.

Les med meg:

‘ Se, jeg står for døren og banker. Om noen hører min røst og åpner døren, vil jeg gå inn til ham og holde måltid, jeg med ham og han med meg.’
—Åp 3:20

Det er på tide å lære å si NEI så du kan forberede deg til tjeneste. Så du kan si JA når Gud kaller deg.

LES og LYTT >> Flere MANDAKTer på preacher.no

Bilde:
SETT GRENSER. Det er ingen skam i å ta vare på seg selv. Illustrasjonsfoto: Shutterstock, med tillatelse.

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. MANDAKTen er andakt på mandag. Denne vignetten bruker bloggen på (m)andaktene. Lån gjerne ideen, men husk hvor du fant den. Alle rettigheter reservert © 2019 Victor Skimmeland. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør først.