–Himmelen rykker stadig nærmere, sa bestemor

MANDAKT «Himmelen rykker stadig nærmere.» Bestemor brukte naturligvis uttrykket for å si noe om sin høye alder. Og om sitt høyeste ønske.

Ingar Clausen er fast gjest på bloggen PREACHER.no. I dag leser han MANDAKTen for deg.

INGEN KAN SI med sikkerhet at himmelen rykker nærmere om vi ikke har valgt veien dit. Da er det vel så realistiske alternativet en langt mindre hyggelig fortapelse.

Jeg er overbevist om at bestemor med sin klare forståelse av realitetene, hadde en klokkeklar overbevisning om at hennes liv var avhengig av noen tydelige historiske fakta. De hang sammen.

Bestemor var født. Jesus var født.
Bestemor levde. Jesus levde.
Bestemor skulle dø. Jesus hadde dødd.

 

Der sluttet faktagrunnlaget. I neste runde ønsket hun å oppleve at det hun trodde på, også skulle bli fakta. Bestemor trodde at hun skulle til Himmelen, og hun trodde at Jesus hadde reist i forveien tidligere.

BESTEMOR REGNET IKKE MED at alle som hørte henne fortelle om Himmelen ville tro på hennes fortelling. For bestemor var ikke dette noen enkel story, men en inderlig forventning hun hadde levd med siden hun ganske ung hadde tatt valget for sitt liv: «Jeg vil følge Jesus!»

>> HUSK: LIK og FØLG PREACHER.no på Facebook

Bestemor levde mens Lenin, Stalin, Hitler, Roosevelt, Kennedy og Reagan regjerte sine land. De tre første var ansvarlige for drapene på millioner av mennesker som ikke hadde vært like heldige som bestemor. Hun visste med sikkerhet at de ikke ønsket å følge Jesus. De hadde likevel hatt samme mulighet til å velge. Så valgte de Gud og Jesus bort. De valgte djevelen, han som bare har én hensikt: Ødelegge for menneskene og drepe dem. At han er en levende realitet, visste bestemor meget godt. Hun hadde sett det med egne øyne.

Bestemors erfaringer med Jesus var så tydelige og gode at hun ikke kunne holde munn om det hun hadde opplevd. Uansett hvor vanskelig og trangt hun hadde hatt det, hadde hun bedt til Jesus for problemene. De åtte ungene hadde aldri sultet, selv når hun selv hadde gått sulten til sengs. Det blei ikke lettere da bestefar døde tidlig. Men bestemor beholdt den gode samtalen med Jesus.

FOR BESTEMOR VAR DET UFATTELIG at mennesker valgte bort tilliten til Ham som hadde vært med på å skape himmel og jord, ja, alt det hun kunne se utover i himmelrommet. Han hadde jo også gjort det slik at det både var helt gratis og enkelt å velge både tidspunkt og samværsform sammen med Han.

Det andre alternativet, for det var jo bare to, var det bokstavelig talt håpløse valget. De som valgte bort Jesus hadde ikke noe annet håp enn å være uten Ham når de en gang skulle dø.

Akkurat den dagen rykker jo stadig nærmere for alle mennesker, uansett om de er bestemødre eller -fedre.

Bestemor valgte å være sammen med Jesus i livet. I det evige livet også. Jeg er sikker på at hun aldri angret.

LES og LYTT >> Flere MANDAKTer på preacher.no

Bildetekst:
BESTEMOR. Illustrasjonsfoto fra Ireland’s Own (stock photo), med tillatelse.


Følg oss på Facebook? Klikk her, og trykk deretter LIK og FØLG på sida du får opp!

Gå ikke glipp av viktige nyheter. FØLG og LIK oss på Facebook. DEL med dine venner. Og meld deg på vårt gratis, reklamefrie NYHETSBREV.

 
Mer informasjon om INGAR CLAUSEN finner du her.

© 2019 Forfatteren og preacher.no. Alle rettigheter reservert. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør oss først.