Du lykkes ikke bare med gode hensikter

MANDAKT Jeg har allerede vært fem uker i Colombia, og innimellom ser jeg på TV. TV Caracol (konkylie) er kanskje den mest kommersielle kanalen, og den er full av reklame. Det er ikke måte på hvor mye godt produktene kan gjøre for deg.

Et av produktene som lover fantastiske resultater, er en styrkedrikk som du både blir rask, sterk og kjekk av. Produkter som Red Bull, Mönster og Battery har noe å lære. Eller… kanskje er det lovene som er slappere her nede? Kanskje koster det ikke så mye å love noe uten å holde det?

Det handler bare om å kjøpe det rette produktet og bruke det.

HUSK >> Klikk HER for å bli en (fot)følger av Victor Skimmeland er PREACHER.no på Facebook

FULLT SÅ ENKELT er det dessverre ikke i virkeligheten.

Det er ikke sånn at dersom du bare sender det riktige beløpet til den riktige pastoren, så ramler velsignelsene ned over deg. Så kommer helse og frelse på kjøpet.

Nei, det krever faktisk litt mer.

Glem de som forteller at alt er gratis – alltid. At du kan få nå uten å satse noe.

Joda, frelsen er gratis, men du blir ikke sprek av å sitte stille foran TV og hviske halleluja når predikanten roper «Halleluja!»

Du får ikke nye erfaringer i livet ditt av å lese enda en bok om andres erfaringer.

Du vokser og vinner erfaringer ved å leve!

«DERE HAR IKKE, fordi dere ikke ber,» skrev Jakob, Jesu bror. (Jak 4:2b)

Jakob hadde allerede vært menighetsleder i Jerusalem et par tiår etter Jesu død og oppstandelse, og han tolket Jesus egne ord fra Bergprekenen:

«Be, så skal dere få [..] For den som ber, han får.» (Matt 7:7-8)

«Etter at jeg begynte å be for syke, opplever jeg i hvert flere helbredelser enn jeg gjorde før jeg ba,» sa en venn av meg, evangelisten Pål Pedersen.

FØLG >> Evangelist Pal Pedersen på Facebook

ALLE DISSE HAR RETT. Jeg får ikke svar på bønn om jeg ikke gidder å be. Skjer det likevel, kan du regne med at andre har bedt. Eller at tilfeldigheter skjer. Eller at du ønsket deg noe som likevel kom til å skje.

Paulus sammenligner livet vårt med en soldat, en idrettsmann og en bonde. Ingen av dem oppnår resultater uten å trene. Uten å så. Uten å satse. (2Tim 2:3-6)

«Det er lett å bli frelst,» sa en pastor jeg kjente for mange år siden.
«Det er rett å bli frelst,» la han gjerne til. Han likte rim og ordspill.

Faktum er likevel at livet ditt – som kristenlivet ditt – er et langdistanseløp.

Sats, tren og forbered deg, så kommer resultatene.

Be, og du får bønnesvar.

Å drikke en styrkedrikk som gir deg superkrefter fungerer kanskje i Asterix og på colombianske TV-reklamer. I virkeligheten, derimot, må du gjerne satse litt til.

Begynn i dag. Lag deg en bønneliste. Les fast i Bibelen. Begynn å gå tur. Husk: Gud skapte både kropp, sjel og ånd. De må brukes og trenes, alle sammen.

>> Vil du heller ha en prat med meg? Bruk gjerne Facebook Messenger til å ta kontakt.


Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. MANDAKTen er andakt på mandag. Denne vignetten bruker bloggen på (m)andaktene. Lån gjerne ideen, men husk hvor du fant den. Alle rettigheter reservert © 2019 Victor Skimmeland. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør først.