Du lykkes ikke med gode hensikter II

MANDAKT Jeg var nærmere seks uker i Colombia, og innimellom så jeg på TV. Forrige skrev jeg MANDAKTen inspirert av Canal Caracol (konkylie). Her får du fortsettelsen.

Jeg kom hjem fra Colombia i helgen og har brukt tida på å pakke ut, vaske leilighet og klær, sove mye og få ordnet bilen, som hadde fått en feil med fjæringen mens den stod i opplag. Dessuten ordnet jeg vaksiner så snart jeg kom hjem, for jeg er ennå i høyrisikogruppen for sykdommer etter tida med kreft. MANDAKT skal være på mandag, men i dag får du den altså på tirsdag.

Forrige ukes MANDAKT leser du her:
«Du lykkes ikke bare med gode hensikter»

Kort og godt: Vi må be om vi ønsker at Jesus skal svare på bønn! Vi må jobbe om vi ønsker resultater.

«Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere. For den som ber, han får, og den som leter, han finner, og den som banker på, skal det lukkes opp for,» sa Jesus i Bergprekenen. (Matt 7:7-8)

I KAPITTEL TO AV 2. TIMOTEUS veileder Paulus den unge Timoteus om hvordan han kan gjøre andre i stand til å undervise og gi videre det han selv har lært av Paulus. (2Tim 2:1-2) Timoteus skal stå fast og arbeide hardt som en bonde, trene og strekke seg langt som en idrettsmann i konkurranser, og han må kjempe som en soldat. (2Tim 2:3-7) Alt i alt må Timoteus gjøre sitt beste for å være en arbeider som ikke har noe å skamme seg over. (2Tim 2:15)

Bonde. Idrettsmann. Soldat. Arbeider. Det er ikke noe latmannsliv Paulus viser fram for Timoteus.

HUSK >> Klikk HER for å bli en (fot)følger av Victor Skimmeland er PREACHER.no på Facebook

Skal man oppnå noe, gjelder det liknende regler for kristne – som for alle andre som vil oppnå noe på livets arenaer.

Gode ønsker er ikke nok. Ikke alene.

HVIS DU SER PÅ KRISTEN-TV, kan du gjerne få inntrykk av at alt er enkelt.

Ja, da, det er enkelt å bli en kristen. Det er enkelt å bli kjent med Jesus.

Det er ikke like enkelt å nå langt, hvis du ønsker å gjøre en forskjell i eget og andres liv. Da må du faktisk stå på litt.

Du velger selv hvor langt du vil nå. Du velger selv om du vil bli mer enn en ‘forbruker.’ En benkesliter i kirkelig sammenheng, om du vil. Du velger selv om du vil gjøre noe.

DET ER GANSKE ENKELT. Sett opp ei liste over hva du ønsker å gjøre. Så begynner du å jobbe med lista.

Etter hvert kan du trenge å justere litt på lista. Når du blir bedre kjent med Den hellige ånd, hører du kanskje at han ønsker å justere deg i en litt annen retning. Så følger du rådene du får av Ånden.

Det handler altså om å reise seg opp fra kirkebenken.

I stedet for å la pastor eller prest gjøre alt arbeidet – det er faktisk ikke så mye de alene kan få til – så velger du å bli en del at Jesu eget team. Du velger å bli en medarbeider.

Du velger nemlig selv å bli – og være – mer enn en ’forbruker’ i kjerka.

>> Vil du heller ha en prat med meg? Bruk gjerne Facebook Messenger til å ta kontakt.

Sett inn alternativ tekst. Foto: NTB, NTB Scanpix, VG.
ARBEIDER. Jeg valgte tidlig å bli en arbeider, ikke en forbruker. Bildet er fra Saltkatedralen i Zipaquirá nord for Bogotá i Colombia. Foto: Kevin Pycraft.

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. MANDAKTen er andakt på mandag. Denne vignetten bruker bloggen på (m)andaktene. Lån gjerne ideen, men husk hvor du fant den. Alle rettigheter reservert © 2019 Victor Skimmeland. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør først.