Så fløtt, da, vel!

HVERDAG Jeg hadde besøk av en venn i ettermiddag. Han drakk kaffe med meg fra to og tre.

– Du trives ikke her, du, sa han plutselig. – Du må kjøpe deg en leilighet. Et trivelig sted hvor du kan gå ut og drikke kaffen din om morran.

Jeg blei litt paff. Åssen visste han det?

– Hvor skal jeg fløtte hen, da, spurte jeg.

Han hadde flere forslag.

Da slapp jeg et lite agn.

– Du veit at jeg kommer fra Grenland, så om jeg kjøper noe, blir det kanskje der. Da kommer jeg neppe til Sandefjord hver dag lenger.

– Nå er veien blitt så fin og kort, så det går nok bra, mente han. – Men kjøp deg noe, da!

Jeg sa ikke mer. Vi hadde snakket om tilgivelse, homofile, fordømmende kristne, om han selv var kristen nok, om investeringer i aksjer. Den beste investeringen var likevel bolig, mente han. Jeg protesterte ikke. Jeg spurte heller ikke hvorfor han anbefalte meg å flytte nå. Men så kom det.

– Du har ommøblert igjen!

Der tok han meg på kornet. Jeg ommøblerte igjen. I går. Jeg plasserte salongen annerledes og satte skrivebordet så jeg fikk utsikt. Om ikke annet kan jeg nå se på togene som passerer forbi.

Nei, jeg trives ikke så godt i den lille studioleiligheten jeg har her i Sandefjord sentrum.


>> GLEM IKKE Å KLIKKE HER SÅ DU BLIR VÅR NESTE FACEBOOK-STALKER PÅ Victor Skimmeland er PREACHER.no

Victor Skimmeland tok teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. Copyright 2019 © Victor Skimmeland er Preacher.no. Alle rettigheter reservert. Tekstene er ment til allmenn nytte og glede. Ikke-kommersiell bruk er OK om du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør meg.