Pyramiden

HVERDAG Jeg tok båten til Sverige i ettermiddag. En kar i sekstiårene så at jeg hadde handler i tax free, men bare Pepsi Max.

—Hhm, unnskyld, sa han, —skal du bruke kvota di?

—Nei, sa jeg og lot ham få boardingkortet mitt etter et par spørsmål til.

Litt seinere kom han til bordet mitt, takket, og ville gi meg et utrolig tilbud. Ved å investere tusen kroner, kunne jeg tjene fire tusen, sa han. Det var enkelt, bare å selge opsjoner videre.

Jeg skjønte straks at mannen prøvde å lure meg med i et pyramidespill. Han gav seg heller ikke, selv om jeg flere ganger takket høflig nei.

Til slutt fortalte jeg ham at jeg i fjor kjøpte en del aksjer i Tesla og Disney, og jeg lurte på om han hadde fått med seg veksten der. Det hadde han ikke. Unoterte opsjoner, derimot, det var en vinner.

Han gav seg ikke før jeg ba ham om å gå. Plutselig slo det meg. Dette var Vestfold og Sandefjord. Dette var omlandet til Ole Christian Bach. Ikke rart han tjente store penger når folk ikke skjønner hva pyramider er.

LIK og KOMMENTÉR >>
Denne saken kan du like, dele og diskutere videre på Facebook.

>> HUSK: LIK og FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK

Copyright © 2020 Victor Skimmeland er preacher.no.