Bare en tjeneste

MEDIA En bedriftsleder her i Sandefjord ba meg om en tjeneste.

«Hei Victor, kjenner du en journalist fra SB? Jeg kan tenke meg noen kan skrive litt om vårt byggeselskap [..] og siste utvikling. Trenger positiv omtale.»

«Jeg kan høre med redaktør Ulrichsen. Jeg treffer ham i kveld,» svarte jeg. «Send meg noe å lese på. Han må få en story, ikke bare en bønn om en tjeneste.

Jeg fikk ingen story, bare en gjentakelse og en bestilling på en stykk journalist.

«Vi er et selskap i god utvikling. Vi har levert flere flotte bygg i Sandefjord. Det som er viktig nå er å skape synlighet. Enklere om du kan få en i fra avisa til å ringe meg.»

>> HUSK: LIK og FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK

Jeg tror slett ikke at jeg er noen verdensmester i nyheter, men jeg har en god del år bak meg i presse og politikk, særlig før jeg gjorde som Paulus og tok u-svingen inn i kirken.

Men en ting vet jeg: Næringslivet i Sandefjord må slutte å tro at pressen kommer løpende til der det ikke finnes noen story.

Jeg svarte næringslivslederen:

«Hvordan skal jeg få det til om jeg ikke kan fortelle redaktøren en story? Send meg referanser på hva dere har gjort så jeg kan lese meg litt opp. Akkurat nå kan jeg fortelle Ulrichsen nøyaktig to setninger før han spør: ‘Hvorfor?’ Det er svaret mitt som avgjør om du får et besøk. Fremdeles har jeg bare et rungende ‘vet ikke.’ For jeg vet jo ikke.»

Jeg fikk ikke noe mer fra næringslivslederen, og dermed plaget jeg heller ikke Ulrichsen i går da vi satt ved siden av hverandre på første benk i Bugården kirke. Men jeg snakket med Steinar om oppfølgingen av mitt forrige oppslag i Sandefjords Blad og det ironiske i at møtet om Folkekirkens framtid ikke hørte én representant fra folket, kun mennene fra øvrigheten — en biskop, en ordfører, en sjefredaktør — i tillegg til intervjueren.

SAKEN BLE FØRST LAGT UT I BEGRENSET OMFANG PÅ MIN PRIVATE PROFIL. NOKSÅ NÆRE VENNER KAN DISKUTERE. (KLIKK HER)

Bildetekst:
EN TJENESTE. En næringslivsleder ville ha hjelp til å bestille en journalist så han kunne få markedsført firmaet sitt gratis. Jeg snakket med sjefredaktøren i Sandefjords Blad, men dét spørsmålet luftet jeg ikke. Her ser du hvorfor. Fotomontasje: Victor Skimmeland.

Copyright © 2020 Victor Skimmeland er preacher.no.