For noen er abort humor

MEDIA To ganger mot slutten av forrige uke touchet jeg innom abort. Jeg fikk markert færre likes, og i stedet kom et par, private meldinger. Abort er ubehagelig for kristne. For andre er abort humor!

NRK meldte i går at Dagbladet er meldt til Pressens Faglig Utvalg (PFU) for en abortkarakteristikk av en av deltagerne i Melodi Grand Prix (ekstern lenke). Nei, det var ikke ‘kristenlobbyen’ som anmeldte Dagbladet. Da hadde nok avisa stått for hva den skrev og kritisert alle kristne som en gjeng humørløse grinebitere. Avisa har en lei uvane med å generalisere oss, en type mennesker de sjelden og aldri er enige med.

Det var artistens manager som fikk nok.

Hva skrev egentlig Dagbladet?

«Kevins kofte kan du få billig, dette bidraget er en simpel etno/elektro-pop som mest minner om en russelåt tuftet på harry-joik. Høres ut som en genfeil, og burde vel vært fjernet tidlig i svangerskapsforløpet».

Først to vitser om artistens mindre enn ariske opphav — han er nemlig same. Kofta kan vi få billig, og joiken er harry.

Deretter blir denne samiske artisten karakterisert som en genfeil. Løsningen burde vært abort.

>> HUSK: LIK og FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK, så får du stadig mer av dette

Humor?

Ja, for en del er dette humor. Livet er lite verdt.

IDET DAGBLADET OPPDAGET at ingen kristenfundamentalist stod bak klagen, men derimot artistens manager, selv tilhørende Norges urbefolkning, fjernet Dagbladet teksten.

I stedet kom denne teksten inn, igjen med et lyskespark til oss kristne.

«Kevins kofte kan du få billig, dette bidraget er en simpel etno/elektro-pop som mest minner om en russelåt tuftet på harry-joik. Stemmen er noen hakk bedre enn min, men det sier svært mye siden jeg sågar er nektet å synge allsang i kirken.»

Ja, ja…

Problemet blir nok fortere borte hvis avisa aborterer, unnskyld… tar bort teksten. Og deretter skriver minst mulig om dommen Dagbladet vil få i Pressens Faglig Utvalg.

Og du som ikke liker det du leser – jeg har tonet flagg. Jeg er en såkalt livsverner. På ei uke har du fått tre innlegg på Facebook, inkludert dette, hvor jeg taler for vern av det ufødte liv. Ja, jeg vet at det finnes grunner til å ta abort. Jeg nekter bare å godta at enhver grunn er god nok. Livet er hellig. Ta vare på det.

LIK, KOMMENTER og DEL >> Denne saken kan du like, dele og diskutere videre på Facebook.

Sett inn beskrivende tekst. Foto: VG NTB Scanpix.
FAKSIMILE. Dagbladet mente at et samisk artist var så dårlig i Melodi Grand Prix at han burde vært abortert før fødselen. Latteren stilnet da artistens manager meldte Dagbladet til Pressens Faglig Utvalg, og Dagbladet fjernet kjapt sin egen tekst. Skjermdump fra NRK og Dagbladets nettsider, brukt iht. sitatretten.

Victor Skimmeland tok teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. Copyright 2020 © Victor Skimmeland er Preacher.no. Alle rettigheter reservert. Tekstene er ment til allmenn nytte og glede. Ikke-kommersiell bruk er OK om du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør meg.