Kina—Den gule fare

PROFETI Min bestefar var troende pinsevenn og vel belest. Han var den eneste kristne i slekta da jeg gikk på barneskolen. Han snakket ofte om endetiden og Den gule fare med sine barnebarn.

Bestefar Johans—Besses—store interesse var endetiden, og i motsetning til mange kristne jeg ble kjent med senere etter at jeg selv ble kristen, pratet han ikke tull.

DELTA I DISKUSJONEN. DETTE INNLEGGET KAN DU DISKUTERE PÅ DENNE FACEBOOK-TRÅDEN. KLIKK HER.

Bestefar knyttet tolkningen av profetiene opp til aktuell politikk og holdt en avventende og forsiktig tone. Kanskje ikke så rart. Han fikk tre barn. Den eldste, Jahn Otto Johansen, ble profilert forfatter og utenriksmedarbeider i NRK. Den yngste, Per Ole, ble professor i kriminologi og strafferett—og forfatter—han også. (Mamma i midten er min mor, om noen lurte. Og derfor heter jeg ikke Johansen.)

‘Den gule fare’ var en gjenganger. Bestefar profeterte for oss barnebarna allerede for femti år siden at Kina ville bli en supermakt, og Sovjet (Gog og Magog) ville kollapse.

Sovjetunionen er forlengst borte. Samveldet kollapset noen år etter Besses død. Kina har blitt en stormakt på vei mot å bli en supermakt. Hadde bestefar levd i dag, hadde han sittet på kanten av stolen og trippet mens han fulgte med på nyhetene.

>> LIKER DU HVA DU LESER OG HØRER? DA ER DET HYGGELIG OM DU KLIKKER HER – FOR Å LIKE og FØLGE OSS PÅ FACEBOOK OGSÅ.

Hvorfor var bestefar så interessert?

Han var hittebarn født i 1900–nitten null null–men jobbet seg opp til solid middelklasse og næringsdrift. Han takket omvendelsen som femtenåring for at han fikk orden på livet. Så fulgte han med gjennom to verdenskriger, og mot alle odds så han Israel gjenoppstå i 1948. Det var klart han fulgte med. Han hadde sett profetier gå i oppfyllelse med sine egne øyne.

Den tidligere sikkerhetsrådgiveren til den amerikanske presidenten, general H.R. McMaster, skriver om inntrykkene sine etter et besøk i Kina. Det er et sjokkerende bilde som kommer frem når man setter sammen bitene med informasjon. Jeg anbefaler at du leser artikkelen «How China Sees the World

Forresten, kan de av mine lesere som sitter på gammel, kristen litteratur om ‘Den gule fare’ tipse meg? Please.

En sak om Den gule fare i Bibelen kommer på tirsdag. Jeg har allerede lagt den klar til automatisk publisering fem minutter over midnatt, natt til tirsdag. Den kommer på Facebook tirsdag formiddag.

Kontakt meg privat via Facebook Messenger (klikk her)

Sett inn beskrivende tekst. Foto: VG NTB Scanpix.
DEN GULE FARE. Med fare for å krenke enkelte lesere velger jeg å illustrere saker om ‘Den gule fare’ med et bilde av en rapsåker. Så kan du legge hva du vil i det. Illustrasjonsfoto.

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. © 2020 og alle rettigheter reservert. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør først.