Id-feiring

PÅSKE NRKs inngående dekning av muslimenes id-feiring har skapt både begeistring og vrede. Selv synes jeg kunnskap er av det gode, slik alle gode fester er en glede.

Når det er sagt, så imøteser jeg en like opplyst og gledelig presentasjon av jødiske tradisjoner/feiringer — Pesach, Rosh Hashanah og andre. Få av oss vet nok om disse, og vi vil ha glede av å lære mer.

Vi skal heller ikke utelate dekningen av den kristne påske og pinse — i tillegg til julen. Vi vet altfor lite om hva som markeres — og hvordan eller hvorfor.

Folkeopplysning bør favne bredt og inkludere alle store trosretninger. Vi har godt av å lære mer om oss selv og hverandre.

NRK har en fantastisk mulighet til å markere mangfoldet til helgen. Allerede søndag feires pinse på den sjuende søndagen — den femtiende dagen — etter Jesu oppstandelse. Pinse er viktigere enn jul — det er faktisk kirkens fødselsdag!

Og så vidt jeg kan se, gjenstår vel ennå ca. fem av de åtte store, jødiske festene i år.

Jeg gleder meg allerede.

Takk til min liberale venninne Åse Margrethe Hansen som startet diskusjonen.

Og, du… Jeg har samla årets påskevandring på ei side. Ti kapitler, hver på mellom 7 og 13 minutter. Dessuten noen kapitler mellom påske og pinse. Du kan lese eller lytte. Du velger selv. Påska varer helt til pinse. Du har tid til dette.

…alt om Påskevandring 2020 (klikk her)

LIKER DU HVA DU LESER OG HØRER? DA ER DET HYGGELIG OM DU KLIKKER HER – FOR Å LIKE og FØLGE OSS PÅ FACEBOOK OGSÅ.

Copyright © 2020 Victor Skimmeland er preacher.no.

DENNE SAKEN KAN DU GJERNE LIKE, DELE OG DISKUTERE VIDERE PÅ FACEBOOK (KLIKK HER).

En kommentar om “Id-feiring”

Det er stengt for kommentarer.