Kreften var borte

KAMPEN MOT KREFTEN Jeg er hjemme igjen etter kreftsjekk i tarmene. Ingen funn!

Svulsten de så på CT var nå sporløst forsvunnet. Tarmene var fine, ingen blødninger, ingen polypper. Jeg ble friskmeldt av legen som undersøkte meg. Ingen nye besøk. Ingen videre oppfølging. Her var det ingen tvil.

Legen fant riktignok en liten utposing på tykktarmen.

—Er det alvorlig, spurte jeg.

—Neida, den ser helt fin ut, sa legen.

—Vi kaller det ‘alderstillegg’.

Selv om skravlete jeg allerede hadde fortalt legen om hva jeg drev med, om kirken, om misjon i Colombia, så holdt jeg munn nå. Jeg tenkte bare stille i mitt indre.

‘Jaså, det var det du satt, din snikete svulst’.

De var altså sikre på at det var noe der på sykehuset. Nå fant legen ingenting.

Jeg takket Gud for at alt var borte.

FØR DU GÅR VIDERE — HUSK Å LIKE SIDA VÅR PÅ FACEBOOK (KLIKK HER)

FRA MELDINGEN OM NY KREFT og fram til nå har jeg bedt, blitt sykesalvet hos en pastorvenn — og igjen fortalt HELE VERDEN at Jesus helbreder meg!

Det er litt sånn ‘min pappa er sterkere enn din’, tenker jeg. Min pappa. Gud.

Jeg vet jeg er sånn. Jeg er gutt. Min Gud er ingen frøken… (OK, tolk meg riktig nå, da, damer, jeg er bare glad.)

Det var sånn da kristendommen kom til Norge også. Hvilken Gud var sterkere? Thor eller Kvitekrist.

Det var sånn på Jesu tid. Folk som var syke eller døde, eller døende, ble helbredet. Hvem var sterkest?

Og så kommer flere til tro. Faktisk.

DETTE ER LIVET jeg lever. Ikke mer komplisert enn det.

Om to uker skal jeg til urolog. De finner ikke noe der heller. I Jesu navn.

Dét er også min tro.


Bildetekst:
EN UVANLIG NATTVERD. I august 2016 hadde jeg kommet hjem fra pilgrimsreise til Jerusalem, men ennå ikke fått beskjed om at kreften var forsvunnet. I strid med statskirkens lære forrettet jeg da nattverden selv med jentene som var hjemme, påførte så kirkevinen (det heter faktisk det!) på dørstolpene og takket Gud for helse. Ja, jeg tar troen min på alvor. Den virker best da. Foto: Selfie.

Å male med offerblod på dørstolpene begynte israelittene med. Da ville dødsengelen passerte huset deres uten at noen døde den natten. Jeg har gjort det samme noen ganger når døden har banket på i livet mitt eller til noen som står meg nær. Handlingen symboliserer Jesu offerdød på korset, som også nattverden er et minne om. Du kan lese den første bibelfortellingen her: «Herren innstifter påskehøytiden» (2Mos 12:1-30)

I kirken er det vanlig å lese om Jesus som innstiftet nattverden . Du kan lese bibelteksten her: «Det siste måltidet» (Matt 26:17-25)

De siste par ukene har jeg igjen blogget og skrevet noen tekster om kreftens utfordring. Jeg har delt min tro. Her finner du noen av tekstene:

Les alt om KAMPEN MOT KREFTEN, og ikke glem…
16.09.20: “Dystre nyheter
25.09.20: “Falsk alarm og mye mas
27.09.20: “Falske diagnoser og Jesus-overdoser

Dessuten saken som stod på trykk i Dagen for tre år siden:
15.09.17: Kreftfri etter tur til Jerusalem

Victor Skimmeland tok teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. Copyright 2020 © Victor Skimmeland er Preacher.no. Alle rettigheter reservert. Tekstene er ment til allmenn nytte og glede. Ikke-kommersiell bruk er OK om du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør meg.

LIK og KOMMENTÉR >> Denne saken kan du like, dele og diskutere videre på Facebook. Klikk her.