– Takk for at dere ser oss!

COLOMBIA Andrea og jeg ble invitert på husmøte i Colombia. Det var lørdag morgen i Bogotá, mens mørket allerede har falt på igjen her i Norge. Alle familiene som deltok har mistet noen til Covid-19 eller kjente noen som har det. De får heller ikke økonomisk støtte fra staten, slik vi gjør i Norge.

— Takk for at dere er med oss helt fra Norge, Andrea og Victor, åpnet pastor Carlos Andrés i husmenighetsfellesskapet Iglesia Pacto Familia.

Menigheten har ikke eget kirkebygg, men samles normalt i hjemmene. Hver måned leier de et stort samfunnshus så alle kan treffe hverandre.

Men ikke nå.

FØR DU LESER — HUSK GJERNE PÅ Å LIKE OG FØLGE PREACHER.NO PÅ FACEBOOK (KLIKK HER)

Familiemøte på zoom


Covid-19 har rammet Colombia hardt. I dag var vi med en av familiegruppene på zoom. Bak hvert kamera satt en familie, selv om vi ikke kunne se alle.

— Ja, vi skal høre fra dere alle, men i dag gjør vi det litt annerledes, fortsatte pastoren.

— Vi hører fra noen få først, så feirer vi nattverden sammen, og deretter hører vi fra resten. Til slutt skal jeg dele Guds Ord.

Nå ville pastor Carlos Andrés Galindo vite hvordan det var i Norge.

— Det er ikke synd på oss, for vi kan ennå gjøre ganske mye, begynte jeg.

— Jeg har fått være feltprest på en demonstrasjon i en annen del av landet nå i januar, og jeg har vært prest i Sverige. Selvfølgelig måtte jeg i karantene da jeg kom hjem, men alt er bra. Det er et privilegium å få lov til å feire nattverd med dere, våre gode venner i Colombia, sa jeg.

Så fortsatte min datter Andrea. Hun er tilbake på studiestedet nå, selv om det er delvis lockdown og bare digital undervisning. Hun jobber med spansken for å bli enda flinkere, sa hun, men aller mest var hun glad for å treffe folk hun allerede kjente fra Colombia.

— Ja, Andrea er ekte colombianer, opplyste pastoren.

— Andrea er født her hos oss, la han til.

Han vet. Han hjalp oss å få nye papirer til Andrea da den norske staten klippet dem i stykker.

Ikke alle som deltok visste at Andrea kom til verden på Kvinneklinikken i Gate 92.

Sett inn beskrivende tekst. Foto: VG NTB Scanpix.
SA HEI. Andrea Natashah Bonnet Skimmeland hilste til husgruppa i menigheten Iglesia Pacto Familia. Foto: Victor Skimmeland/Skjermdump fra zoom.

LES OM DEN GANGEN ANDREA MISTET SITT NORSKE PASS OG STATSBORGERSKAP FORDI STATEN MENTE HUN HADDE KOMMET ULOVLIG TIL NORGE FRA COLOMBIA(KLIKK HER)

Nattverd


Vi hadde på forhånd fått mail med klar beskjed om å ha vin og brød klart, hver for oss. Jeg hadde druesaft i et glass. Andrea brukte kaffekoppen. Det var ingen forskjell fra oss til Colombia i dag.

Så leste pastor Carlos Andrés innstiftelsesordene fra Første Korinterbrev 11:23-26:

23 I den natt da Herren Jesus ble forrådt, tok han et brød, 24 takket, brøt det og sa: «Dette er min kropp, som er for dere. Gjør dette til minne om meg!» 25 På samme måte tok han begeret etter måltidet og sa: «Dette begeret er den nye pakt i mitt blod. Hver gang dere drikker av det, gjør det til minne om meg!» 26 For hver gang dere spiser dette brødet og drikker av begeret, forkynner dere Herrens død helt til han kommer.

Da pastor Carlos Andrés leste i teksten om vinen, stoppet han, ba en kort bønn og ba oss drikke vinen vi hadde. Samtidig med ham. Det samme gjorde vi da han leste om brødet.

Så fortsatte vi å høre hilsener fra resten av familiene. Astrid Stevenson delte også et Gudsord med oss fra
Romerne 10:4:

4 For Kristus er lovens ende og mål, så hver den som tror, skal bli rettferdig.

— Perspektiv, sa Astrid.

— Det handler om perspektiv. Vi lider kanskje nå, men målet med livet vårt er faktisk Jesus Kristus.

Sett inn beskrivende tekst. Foto: VG NTB Scanpix.
PASTORER. Carlos Andrés Galindo og kona Paola Andrea López ledet husmøtet på zoom fra Bogotá i Colombia. Foto: Victor Skimmeland/Skjermdump fra zoom.

Talen


— Har alle hilst ferdig nå, spurte pastoren.

Det hadde vi.

— Takk spesielt til Andrea og Victor som er sammen med oss i dag. Takk for at dere ser oss.

Carlos Andrés Galindo fortalte om alt de manglet i Colombia nå, men ikke én gang ba han oss nordmenn sende hjelp. Det trengte han selvfølgelig ikke. Hvis vi ikke skjønner det uten at han sier noe, har vi ikke noe på et husmøte i Bogotá å gjøre midt i corona-tida. Alle familiene er rammet. Slektninger er døde, eller de har venner som har mistet familie til Covid-19. I Sør-Amerika er dette ingen spøk.

HAR DU LYST TIL Å HJELPE? VI SENDER PENGER MED JEVNE MELLOMROM. VIPPS DIN GAVE TIL 90758060, OG SKRIV HVA DET GJELDER. DU FÅR EN KOPI AV OVERFØRINGEN NÅR VI HAR SENDT DITT BIDRAG.

— Til alle dere andre: Takk for at også dere deler. Det er mye dårlig nytt, men, vet dere, vi har et håp i Guds Ord. Vårt vern er åndelig OG fysisk. Gud har faktisk oversikten over dette.

Så ba han oss åpne biblene våre. Prekenteksten var kort, bare to vers fra Jesaja 40:28-29:

28 Vet du ikke, har du ikke hørt?
Herren er den evige Gud
som skapte jordens ender.
Han blir ikke trett og ikke sliten,
ingen kan utforske hans forstand.

29 Han gir den trette kraft,
og den som ikke har krefter,
gir han stor styrke.

Prekenen varte bare i ti minutter. Dét har jeg aldri før opplevd i Colombia. Der varer og rekker prekenen til folk er sultne.

DU KAN SE SMITTETALLENE FRA COLOMBIA PÅ WORLD OF METERS (KLIKK HER)

Hver lørdag og onsdag — på zoom


Pastor Galindo fortsatte å oppmuntre.

— Gud har kontroll på sorg, frykt og stress, angst. Gud har krefter nok. De kan vi hente og bruke. Gud forstår vår situasjon.

Jeg kjente igjen det neste sitatet han parafraserte fra. Det var til den første menigheten, og du leser det i Apostelgjerningene 2:42-47.

— La oss ikke gi opp. La oss fortsette å komme sammen. La oss lese Bibelen. La oss be sammen!

Til slutt takket pastor Carlos Andres alle en gang til og ønsket oss velkommen tilbake på onsdag.

— Husk, gruppene samles på zoom både onsdager og lørdager nå.

Hva, ikke søndag, tenkte jeg. Det var fariseeren i meg som plutselig våknet.

Men jeg tok livet av ham, for jeg husket hva de hadde forklart meg tidligere.

— Nei, ikke på søndager. Og vi har ingen religiøs begrunnelse for det heller.

Ha-ha, ja. Nettopp. De bare gjorde det.

HAR DU LYST TIL Å HJELPE? VI SENDER PENGER MED JEVNE MELLOMROM. VIPPS DIN GAVE TIL 90758060, OG SKRIV HVA DET GJELDER. DU FÅR EN KOPI AV OVERFØRINGEN NÅR VI HAR SENDT DITT BIDRAG.

Hovedbilde:
HUSMØTE. Medregnet to nordmenn var tolv familier samlet til husmøte på zoom fra Bogotá i Colombia. Foto: Victor Skimmeland/Skjermdump fra zoom.

LES FLERE >> artikler fra Colombia her

COLOMBIA Copyright © 2021 Victor Skimmeland er PREACHER.no og forfatteren.


LIK og KOMMENTÉR >> Denne saken kan du like, dele og diskutere videre på Facebook. Klikk her.