Statsborgerskap

Statsborgerskap

AKTUELT Selvfølgelig vil vi ikke ha terrorister i Norge. Verken islamister fra Langtvekkistan eller tidligere Frp’ere fra Oslo Vest. Men denne jenta er grunnen til at politikerne IKKE må få ta fra oss statsborgerskap og pass som de selv vil.

Da jeg så utspillet fra en statsråd i harnisk over at hun og departementet ikke fikk bestemme hvem som mister statsborgerskapet, visste jeg at dette var min kamp. Jeg har nemlig kjempet den før. Kampen er dessverre ikke mindre viktig nå. På tross av «beklagelsen» som nettopp kom på TV – etter mye motstand.

Les mer

2 kommentarer om “Statsborgerskap”

  1. En sen lørdag ligger jeg på hotellerommet i Brüssel og samler krefter til nye runder i morgen. Da finner jeg denne, gode forklaringen på maktfordelingsprinsippet i Stavanger Aftenblad: «Bak Listhaugs Facebook-påstand låg ein viktig, politisk diskusjon. Den gjeld balansen mellom å beskytta landet mot terrorisme, og å beskytta enkeltmennesket mot overgrep frå styresmaktene. Tredelinga av makt, som er nedfelt i Grunnlova, seier at Stortinget skal gi lovane, regjeringa skal utøva dei, og Domstolen skal dømma etter dei. Tredelinga er gitt for at ikkje ein part, eitt parti, ein sterk leiar, skal kunna få for stor makt. Det kan truga tryggleiken og fridommen til alle som bur i landet. Denne gongen gjaldt det korleis ein kan stoppa mulege terroristar som har dobbelt statsborgarskap.»

    https://www.aftenbladet.no/meninger/kommentar/i/yvKBWx/Bare-ei-Facebook-setning

Det er stengt for kommentarer.