Statsrasisme II

Joda, min datter med porselenshvit hud, lys blå øyne og blonde hår er ikke lenger etnisk norsk. Bare spør politiets passmyndighet.

AKTUELT | preacher.no | Victor Skimmeland | 11. mars 2017

Min datter ble født norsk av to norske på bistandsoppdrag under en tidligere runde med norskinitierte fredsforhandlinger i Colombia.

Men, vet du hva? Nå slo det meg plutselig at også min kone, som selv om hun er mellomblond, har blå øyne og lys hud, egentlig hadde fransk far og snakket fransk som barn. Hennes lyse gener må tilskrives Gange-Rolv, for det er fra den delen av Frankrike farens slekt stammer.

Og selv begynner jeg å lure. Med mitt dog mørkeblonde hår, mine gråblå øyne og akk, så sarte hud som til og med gav meg nazi-melanom som prøver hva det kan for å utrydde meg, selv jeg har ikke rene gener. Minst én bestefar er av uklar herkomst. Kan han ha vært jøde?

Nei, nå begynner jeg å skjønne det! For å bevare blodet, bevare rasen, må skillet mellom dem, de rene, de norske, og alle oss andre, som bare likner og må ha tusket til oss genene, for å bevare det norske…

Ja, jeg stiller spørsmålet som i #NyttPåNytt: #HvemSkalUt?


  • Saken stod på min Facebook 11. mars 2017.
  • Dag Herbjørnsruds kronikk ‘Rydd i etnisk rot’ på NRK.no 10. mars 2017.

  • Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke og misjon. Han blogger på preacher.no.
        Copyright © 2017 Victor Skimmeland. Alt materiale som ikke er merka med annet, er fullt ut opphavsrettsbeskytta. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene må ha særskilt tillatelse. Spør meg. Ikke-kommersiell bruk er greit uten at du spør først. Hvis du oppgir full kildehenvisning.