Dette sa aldri Jesus: Åååhh! Din IDIOT!

Det hendte at Jesus blei sint, men han kalte aldri noen for «idiot».

MEME | preacher.no | Victor Skimmeland | 19. august 2017

Jeg tar en meme til i min egen serie: Hva Jesus ikke sa.

[read more=”Les mer” less=”Les mindre”]

Jesus blei sint av og til. Han kalte farisere og skriftlærde for «ormeyngel» (fx. Mt 3:7). Han reiv ned salgsbodene i templet (fx. Jn 2:13-22). Han brukte ordet «helvete» oftere enn en full sjømann (fx. Mt 23:33). OK, det siste overdreiv jeg nok litt, selv om Jesus faktisk snakka en god del om helvete. Det er et sted han ikke unner noen å komme. Men dét var på sida. Til poenget.

Jesus kalte aldri noen for «idiot»!

Kanskje noe å ta med seg i disse tider med helt uhemma trakassering på nett? Krigere i kommentarfeltene? Barbarer bak tastaturet? Mobbere i (a)sosiale medier?

Jesus var heller ganske så skarp i motsatt retning. Bare se her:

“Men jeg sier dere:
Den som blir sint på sin bror, skal være skyldig for domstolen, og
den som sier til sin bror: ‘Din idiot!’ skal være skyldig for Det høye råd, og
den som sier: ‘Din ugudelige narr!’ skal være skyldig til helvetes ild.”

Alle, gode ting er visst tre. Bare les sjæl, du. Jeg har kun sitert fra Bergprekenen (Mt 5:22), en av Jesu viktige taler.


Ideen til “HVA JESUS IKKE SA” er ikke min egen, men sakene under denne vignetten er mitt eget stoff. Ideen stammer fra en bildebok av Paul Ellis med tittelen “Stuff Jesus Never Said”. Boka er ganske morsom. Du kan finne den på Amazon UK.

Boka har også en egen side på Facebook som ikke alltid er like morsom.

Copyright © 2017 Victor Skimmeland. Alt materiale på preacher.no som ikke er merket annerledes er fullt ut opphavsrettsbeskyttet. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene krever særskilt tillatelse. Ikke-kommersiell bruk tillates herved så lenge full kildehenvisning oppgis.

Les gjerne flere saker om HVA JESUS IKKE SA.

[/read]