Verdier

Bloggen preacher.no prøvekjøres nå. Opp til flere ganger hver uke. Fra oktober, om bare noen uker, er det meninga at bloggen skal gå live på alvor.

AKTUELT | preacher.no | Victor Skimmeland | 16. september 2017

Fra dagens hittil 32 inviterte følgere på Facebook – jada, forsøkskaniner, alle sammen – skal det vokse videre. Hvor stort? Aner ikke. Her kan du bidra. Både med kommentarer og innspill, samt med spredningen av de gode nyhetene. Sett meg gjerne på bønnelista di også.

For det handler om gode nyheter. Det greske ordet “evangelion” (ευαγγέλιον – euangélion) betyr nettopp “gode nyheter.”

Bloggen skal handle om HÅP. Den håpløse diskusjonen om fargen på tøflene til Moses får andre krangle om.

Bloggen skal handle om LIV. At ingen av oss overlever, har jeg hørt før. Du må lete andre steder hvis det er døden du vil vite mer om.

TRO? Selvfølgelig. Ikke den vanskelige utgaven som krever at vi presterer en hel masse. Den enkle. Det bittelille som Jesus snakket om. Som gjorde at skurken som hang på korset ved siden av likevel fikk komme inn i himmelen.

KJÆRLIGHET. Igjen: Selvfølgelig. Uten kjærlighet kommer vi ingen vei. Skulle jeg glemme meg, forventer jeg å bli arrestert. Jeg forventer å få beskjed.

Så veit jeg godt at det er forskjell på kristne. Noen tilhører plogspissmenigheter som brøyter vei i det åndelige landskapet. De er jeg glad for. Andre er lovens voktere som passer på at ingen gjør noe galt. De fleste av oss befinner oss i nærheten av statskjerka.

Noen kristne gjør det bedre enn meg. Antagelig ganske mange. Jeg kommer ikke til å være førstemann over mållinja til himmelen, for å si det sånn. Jeg kommer ikke til å sitte øverst til bords ved banketten. Jeg veit at jeg får plass, så slapp av. Jesus har lagt terskelen lavt nok for meg også. Jeg håper at jeg får plass blant de som ramla inn aller sist – med et nødskrik. Og at noen av dem vil kjenne meg igjen.

Det hadde vært NÅDE det. Å få sitte sammen med de jeg har bidratt bittelitt til at sitter i himmelen sammen med meg.

Fem verdier. Klarte du å få dem med deg? Det er mine verdier. De er denne bloggens verdier.

Så kan du være med på å spre verdiene. Av og til vil jeg invitere andre preachers til å dele på mine sider. Her og nå inviterer jeg deg til å dele bloggen og Facebook-sida med sådine venner. Og, hvis dunhar lyst til å høre meg, kan du mase på pastoren eller presten din. Kanskje jeg dukker opp i ei kirke, et samfunnshus, ei bibelgruppe i nærheten av deg? Og snart skal jeg begynne å legge ut taler på MP3 også, så kan dunlaste ned og ta med på mobilen din.

Klikk her for å se preacher.no på Facebook.

Copyright © 2017 Victor Skimmeland. Alt materiale på preacher.no som ikke er merket med annet, er fullt ut opphavsrettsbeskyttet. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene krever særskilt tillatelse. Ikke-kommersiell bruk tillates herved så lenge fullstendig kildehenvisning oppgis.