Rykter om krig

Det er ikke lenge siden jeg dementerte en falsk profeti om jordas undergang. Hjalp det? Nå er avisa Dagbladet på hugget.

PROFETI | preacher.no | Victor Skimmeland | 12. oktober 2017

Da jeg var ung, klinte Dagbladet til med å vise oss hvor langt ut fra Oslo livet ville ta slutt når Sovjet slapp atombomba på oss. Forsida og de aller fleste av nyhetssidene. Selv unge jeg som da bodde i Porsgrunn, ville dø. Der og da.

[read more=”LES MER” less=”MINDRE”]

Nå klinker Dagbladet til med enda ei forside. Det er Nord-Korea som skal bombe oss sønder og sammen. Reinspikka ryktemakeri, men de tjener kanskje noen kroner på det?

Avisa er litt som falske profeter. Skjer det, fikk avisa rett. Skjer det ikke, er det fordi «noen» klarte å avverge det. Takk da til den eller de som advarte oss. Helgardering, kalles det.

Bare tull, altså. Jesus advarte mot sånne folk.

«Dere skal høre om kriger, og det skal gå rykter om krig sa Jesus. Før han fortsatte: «Se da til at dere ikke lar dere skremme! For dette må skje, men ennå er ikke enden kommet.
Matteus 24:6, sml. Markus 13:7

Sånn, der fikk du den. Jesus advarte mot Dagbladet. Neida. Joda. Eller?

Det er ikke mulig å gi noen råd mot dommedagsprofeter. Vi har hatt dem med oss siden tidenes morgen. I stedet for å fokusere på hva vi faktisk har fått livet vårt til, fokuserer vi for mye på det som kan være farlig. Et par råd skal jeg gi likevel.

 • Et råd til bekymrede sjeler:
        Det er helt greit å be. Gud har kontroll.
 • Et råd til ubekymrede sjeler:
        Det er helt greit å takke. Gud har kontroll.
 • Og nok en gang tar jeg med denne, også fra Jesu munn:

  «Den dagen og timen kjenner ingen, ikke englene i himmelen og heller ikke Sønnen, bare Faderen.»
  Matteus 24:36

  Sa altså Jesus. Ikke brura.

  Kanskje vi skal begynne å fokusere på det vi faktisk kan gjøre noe med? Hjelpe hverandre, for eksempel?

  Les gjerne også: Fake News: Dommedagen som ikke kom.

  Copyright © 2017 Victor Skimmeland. Alt materiale på preacher.no som ikke er merket med annet, er fullt ut opphavsrettsbeskyttet. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene krever særskilt tillatelse. Ikke-kommersiell bruk tillates herved så lenge fullstendig kildehenvisning oppgis.[/read]