Luther i fem hundre!

Luther i farta! Vel, kanskje ikke så veldig. Men det er bare seks dager til 500-årsmarkeringen av starten på reformasjonen.

REFORMASJONEN | preacher.no | Victor Skimmeland | 25. oktober 2017

I dag skriver jeg litt kort. Adventkirken i Norge laget en TV-serie om reformasjonen på seinsommeren i år. Den serien har jeg lyst til anbefale. Enten du er kristen eller ikke, pinsevenn eller kirkevenn — du trenger å kjenne din egen historie. Her får du med deg det viktigste som skjedde for Vesten i forrige årtusen. Altså, reformasjonen. Den ble utløsende for all moderne tenkning etterpå. Også den tenkning som sa nei, takk til kjerka.

[read more=”Les litt til” less=”Les litt mindre”]

Det vil ta deg bittelitt tid å se gjennom alle episodene, men hvis du velger å se en episode hver dag, koster det ikke så mye av den andre TV-tittinga di.

Gå inn på Hope Channel og legg sida til i favoritter. Så kan du kikke når du har tid.

Serien er kanskje ikke akkurat action-TV, men den er lærerik. Som sagt: Anbefales.

Adventistene kommer heller ikke hjem til deg for å ta fra deg pizzaen, tacoen eller biffen — selv om Adventistene kanskje er mest kjent som vegetarianere og feirer søndag på lørdag. I tillegg til et stort sosialt arbeid over hele verden. Her i Sandefjord eier og driver en liten menighet på bare noen få dusin voksne et stort sykehjem — Mosserødhjemmet.

For ordens skyld nevner jeg — igjen — at jeg selv er med i «statskjerka».


Copyright © 2017 Victor Skimmeland. Alt materiale på preacher.no som ikke er merket med annet, er fullt ut opphavsrettsbeskyttet. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene krever særskilt tillatelse. Ikke-kommersiell bruk tillates herved så lenge fullstendig kildehenvisning oppgis.[/read]