Mormonere i dag. Oss kristne i morgen?

Harselas med mormonerne – gøyal, sådan – møtes ikke med protester og krav om forbud. Tvert imot stiller misjonærene fra mormonerne opp foran Det norske teatret nesten hver kveld og deler ut hundrevis av Mormons bok.

AKTUELT | preacher.no | Victor Skimmeland | 27. oktober 2017

Er det sånn framtida blir for oss kristne i Norge? At vi blir et så lite mindretall at vi skal slutte og late som om vi er en majoritetskirke?

[read more=”Les mer om mormonere som modell for kristne” less=”Les mindre”]

Vil vi bli så uviktige at vi ikke lenger påvirker samfunnet rundt oss? Vil samfunnet lage teater om de rare tingene vi gjør, mens de både ler og koser seg? Fordi samfunnet ikke lenger tar oss på alvor?

Som kirke har vi en ikke helt pen historie. Blasfemidommer mot forfattere på femti- og sekstitallet. Demonstrasjoner og forbudet mot filmen «Life of Brian» på syttitallet. Kamp mot muslimer i stedet for kamp for vår egen tro i vår tid.

Jeg trenger ikke engang nevne alle de tingene vi har krangla om internt.

Å synde betyr å bomme på målet. Vi som kirke har bomma på målet alt for ofte.

Vi fikk én beskjed av Jesus. Én. Fortell om meg i hele verden! Så har vi brukt så mye av tida og kreftene og pengene på alt mulig annet.

Ja, det var det jeg hadde å si. Resten overlater jeg til deg. Tankearbeidet.


Men, du, når du først har tenkt litt. Vær med å spre denne web-sida. Øverst på sida i hvert innlegg finner du noen ikoner som gjør at du kan spre artikkelen på sosiale medier. Eller mail.

Så snart jeg har lært meg å kode litt mer, skal jeg også få lagt til en epostliste for denne bloggen, så kan du få oppdateringene rett i innboksen din. I mellomtida finner du oppdateringene på Facebook-sida vår. Lik og følg.


  • Kilde: Aftenposten 2. oktober om Mormons bok. (Link | PDF)
  • Les også Aftenposten 28. oktober: Fem kvelder i uken ber The Book of Mormon-skuespilleren om at Gud blir tatt bak (Link bak betalingsmur | PDF)
MORMONERE. Misjonærene er ikke mange, men de står på for sin tro. Er vi kristne de neste som må begynne å jobbe for det vi tror på? Skjermdump fra Aftenposten.

Copyright © 2017 Victor Skimmeland. Alt materiale på preacher.no som ikke er merket med annet, er fullt ut opphavsrettsbeskyttet. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene krever særskilt tillatelse. Ikke-kommersiell bruk tillates herved så lenge fullstendig kildehenvisning oppgis.[/read]