Superenkel forskning

Superenkel forskning viser at det er større sannsynlighet for å få bønnesvar hvis man ber enn hvis man ikke gjør det.

MANDAKT | preacher.no | Victor Skimmeland | 20. november 2017

En venn av meg som ikke tror på Gud eller Jesus, synes jeg er en dust som ber. Ikke det at han sier det rett ut hver gang vi møtes, men det hender. Jeg treffer ham av og til i Oslo, og hvis han også har tatt seg en øl eller tre, ja, da kan han bli ganske så tydelig. Da tar han fort en «Levi Fragell», hvis du skjønner hva jeg mener.

Aller først: Jeg baktaler ikke Levi Fragell. Jeg chatter med Levi rett som det er. Jeg ber for ham. Du kan jo kikke innom sida hans på Facebook og se sjøl hva han mener, hvis du vil.

Forskningen har bevist at Gud ikke finnes, bønn ikke virker, religion er grunnen til de fleste kriger. Og så videre.

Sier altså kompisen min. Og Levi Fragell.

OK. Forskning, sa du?

Superenkel forskning viser at det er større sannsynlighet for å få bønnesvar hvis man ber enn hvis man ikke gjør det.

Jakob, broren til Jesus, sa det sånn:

«Dere har ikke, fordi dere ikke ber.» (Jakob 4:2d)

Jesus sjøl sa det bare sånn:

«Be, så skal dere få.» (Matteus 7:7)

Trenger du å være kristen for å be? Det sier Bibelen ganske så lite om. Tvert imot, Bibelen har mange eksempler på folk som ikke var kristne og som likevel ba. Og Gud hørte.

Å si at man må være kristen for å be, er et djevelargument *. Det er et sånt type argument Djevelen bruker når han vil lure noen til å tro at Gud mener noe annet enn det han har sagt. Satan er ikke snau. Han prøvde seg på Adam og Eva — og lyktes. Han prøvde seg tre ganger på Jesus og bommet. Han prøver seg stadig på folk flest. Som deg og meg.
* Et djevelargument er et argument som låser en situasjon og gjør den umulig å løse. Du så ordet første gang her.

Superenkel forskning viser at du ikke får svar hvis du ikke ber. Kanskje derfor Satan ikke akkurat oppmuntrer til bønn?

Men, OK. La oss motbevise kompisen min. La Gud få prøve seg. La oss be.

Kjære Gud. Hjelp meg å se at du finnes. Hjelp meg å se hva du gjør. Hjelp meg å tro. Tusen takk, Gud.

Sånn. Vær ærlig med deg selv. Noter deg ned når du faktisk ser et tegn til at Gud finnes. At han virker.

Kanskje du en dag vil tørre å tro også?

BØNN. Superenkel forskning viser at du ikke får svar hvis du ikke ber. Bilde: Wikimedia Commons.

MANDAKTen er andakt på en mandag. Det er vignetten jeg bruker på andaktene mine. Finni på helt av meg sjæl. Du kan gjerne låne ideen, men husk at det var min. Krediter meg, please. Copyright © 2017 Victor Skimmeland. Alt materiale på preacher.no som ikke er merket med annet, er fullt ut opphavsrettsbeskyttet. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene krever særskilt tillatelse. Ikke-kommersiell bruk tillates herved så lenge fullstendig kildehenvisning oppgis.