Hva jeg lærte av «Mamma til Michelle»

MEDIA Åssen få flere lesere til bloggen? Nå har jeg studert Mamma til Michelle — Anna Rasmussen — og lært litt.

«JAN HAR HIV», skrev Anna Rasmussen, mammaen til Michelle. Jeg skvatt da jeg så overskriften og klikket straks på blogginnlegget hennes. Det var hensikten hennes også. Å få meg til å lese.

Anna Rasmussen er til tider Norges mest leste blogger. Jeg har aldri lest bloggen hennes før, men jeg skjønner at hun treffer noe i folk. Selvfølgelig gjør hun det. Hun har opptil ett hundre tusen lesere på noen av innleggene sine.

Selv har jeg ikke kommet skikkelig i gang. Jeg holder ennå på å lære meg «faget». Bloggen min har ennå litt koding igjen før jeg er klar til å begynne å annonsere. Men altså, nysgjerrigheten. Jeg leste «Mamma til Michelle» for første gang.

Det var mange overskrifter. Så la jeg merke til at Anna konsekvent fulgte opp med en linje nummer to. Den sa omtrent det motsatte av første linje. Her ser du noen eksempler på hva jeg fant:

 • JAN HAR HIV
  o hoi fra Kaptein Sabeltann på hjernen.
   
 • JAN OG JEG MÅTTE TA FARVEL
  til våren, nå er endelig sommeren her!
   
 • JEG HAR FORLATT JAN.
  Skulle på møte.
   
 • MICHELLE GRÅT NÅR JEG SLO HENNE
  i monopol, hun er en så dårlig taper!
   
 • MICHELLE DØDE
  nesten, da hun så prinsesseslottet jeg hadde kjøpt til henne.

CLICK BAIT. Jeg skjønner jo at jeg blir lurt. Hver gang.

Fagfolka kaller dette for «click bait». Bait betyr altså agn.

Jeg er en fisk. Anna slenger ut agnet. Jeg ser ikke kroken, men den er der.

SEX. Anna bruker flere triks også. En venn av meg formulerte det tørt:

«Tror hun har to fordeler som hun benytter seg av. Det har ikke du.»

(Nei, det har jeg visst ikke. Og, ja, jeg veit det er risky å skrive om sånt i disse #meeto-tider. Jeg gjør det likevel.)

DRAMA. Jeg tror min venn har rett. Anna stilte på TV og i egen blogg med hjemmelaget sex-video. Etterpå fikk hun angivelig en depressiv periode og la ned bloggen. Jan blogget en gang eller to. Så ble Anna overtalt til starte igjen. Hvis ikke alt dette var godt planlagt, da, for å skape enda mer interesse.

Clickbait, sex og drama!

Er dette oppskriften for å få flere lesere til bloggen min?

I så fall dropper jeg det.

KONFLIKT. Kanskje jeg heller skulle prøve å legge meg ut med noen hissige ateister. Levi Fragell, for eksempel? Hvis jeg kunne få han til å fordømme meg — som han nærmest manisk fordømmer Jan-Aage Torp og Jan Hanvold — burde jeg vel ha lagt gullegget, vel.

Hvis målet er å få mange ikke-kristne lesere — og det er det — kan jeg ha truffet blink. Problemet er vel bare at fanklubben til Fragell stort sett er døv, så det er tvilsomt hvor mye de vil klare å høre. Dessuten er de ikke stumme.

Nei, jeg tror visst jeg må droppe konflikter.

Nå har jeg lært litt. Takk til Anna for det. Jeg har lært litt om åssen jeg ikke vil gjøre det. Fortsettelse følger om noen dager. I mens skal jeg fortsette å jobbe med å knekke koden:

Hvordan få uinteresserte hedninger interessert i stoff om Jesus.


Har du noen ideer? Ikke nøl! Del dem gjerne med meg. Sleng inn en kommentar litt lenger ned på sida, eller send meg melding eller mail. Du veit hvordan du gjør det.

(Obs: Har du ikke kommentert før, blir ikke kommentaren din synlig før jeg har lest og godkjent. Blir allerede nå bomba av spam fra Øst-Europa, så jeg slipper bare ekte mennesker til. Enige og uenige.)

Takk for «trigger tip» fra Henning Eliassen.

Bildetekst:
BLOGG. Mamma til Michelle er til tider Norges mest leste blogg. Hvorfor? Foto: Skjermdump med referanse til sitatretten.

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke og misjon. Han blogger på preacher.no. Copyright © 2017 Victor Skimmeland. Alt materiale som ikke er merka med annet, er fullt ut opphavsrettsbeskytta. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene må ha særskilt tillatelse. Spør meg. Ikke-kommersiell bruk er greit uten at du spør først. Hvis du oppgir full kildehenvisning.

En kommentar om “Hva jeg lærte av «Mamma til Michelle»”

 1. «JEG HAR FØLELSER FOR EN ANNEN MANN ENN MIN SAMBOER,» innleder Anna Rasmussen dagens blogginnlegg.

  Litt lenger ned i innlegget finner vi snart ut hvem denne mannen er. Anna skriver: «Som regel så finnes det flere grunner til at to mennesker plutselig velger å gå forskjellige veier.»

  Det var altså en gammel flamme. Men var de5 noe mer? Nei.

  «Jeg er kun forelsket i min Jan, det er han jeg ønsker å leve livet mitt sammen med.»

  Fordi, skriver Anna, «jeg er omtenksom og bryr meg.»

  Så nå vet vi heldigvis det.

  http://mammatilmichelle.blogg.no/1511002805_jeg_har_flelser_for_en_annen_mann_enn_min_samboer.html

Det er stengt for kommentarer.