Den kloke presten

Noen prester er smartere enn andre. Har du møtt en?

Det er slutt på tida da en liten vits om presten førte til en dag eller to i gapestokken nedenfor kirkebakken. Det skal vi være glade for.

Etter gudstjenesten gikk folket ut på tunet hvor de hilste på presten i tur og orden. Sånn var skikken i denne kirka.

En av dem som håndhilste hjertelig på presten la til: «Tusen takk for en dyp preken, pastor. Jeg er sikker på at du er smartere enn til og med Einstein.»

Presten kjente at de rosende ordene varmet og takket hjertelig. Utover i uka begynte imidlertid presten å lure på hva soknebarnet egentlig kunne ha ment. Dette liknet da ikke ham. Hvordan kunne presten være smartere enn selveste Einstein?

Neste søndag tok presten mannen til side etter gudstjenesten og spurte: «Hva var du egentlig mente om at jeg var smartere enn Einstein?»

«Jo, pastor, det skal jeg fortelle deg,» begynte mannen. «De sier om Einstein at han var så smart at maksimum ti personer forstod ham. I hele verden! Men du er enda smartere. Ikke en sjel skjønte hva du prekte om forrige søndag.»

GAPESTOKK. På kirkebakken nedenfor Sandar kirke i Sandefjord blir jeg nesten daglig minnet på at for mye ugagn kan føre meg i gapestokken. Fint at jeg er en snill gutt. Foto: Privat.


HUMOR Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke og misjon. Han blogger på preacher.no. Copyright © 2018 Victor Skimmeland er Preacher.no og forfatteren. Alt materiale som ikke er merka med annet, er fullt ut opphavsrettsbeskytta. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene må ha særskilt tillatelse. Spør meg. Ikke-kommersiell bruk er greit uten at du spør først. Hvis du oppgir full kildehenvisning.