Veien til himmelen

Det er ikke alltid så lett å finne veien til nærbutikken.

HUMOR | preacher.no | Victor Skimmeland | 17. mars 2018

En predikant — en sånn som meg, altså — var nettopp kommet til bygda. Han trengte å få postlagt et brev han hadde glemt å sende før han reiste hjemmefra.

I det han gikk forbi en ung gutt i bygdas eneste gate, stoppet han opp og spurte om gutten visste hvor det fantes en post-i-butikk.

Gutten kikket nøye på predikanten og kunne ikke unngå å legge merke til at han hadde på seg presteskjorte. Snippen stakk tydelig fram, noe predikanten sikkert hadde lagt mye flid i.

Gutten svarte imidlertid høflig og pekte bort på nærbutikken litt lenger nede i gata. Der stod det et tydelig skilt fra Posten. Predikanten takket pent for anvisningene, og la så til, som evangelister gjerne gjør:

«Hvis du har lyst, må du gjerne komme på bedehuset i kveld og høre om hvordan du og alle mennesker kan komme til himmelen,» sa predikanten.

«Jeg tror ikke det, du,» svarte gutten etter litt betenkningstid.

Nå ble predikanten nysgjerrig og spurte hvorfor gutten ikke ville vite det.

«Vel,» svarte gutten, «hvis du ikke klarer å finne bygdas eneste post-i-butikk, hvordan i all verden klarer du å finne veien til himmelen?»

NÆRBUTIKK. Like vanskelig å finne himmelen som post-i-butikk? Foto: Privat.


Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke og misjon. Han blogger på preacher.no;.
    Copyright © 2018 Victor Skimmeland. Alt materiale som ikke er merka med annet, er fullt ut opphavsrettsbeskytta. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene må ha særskilt tillatelse. Spør meg. Ikke-kommersiell bruk er greit uten at du spør først. Hvis du oppgir full kildehenvisning.