Bryllupsdag

AKTUELT Vi har bryllupsdag i dag. Ikke noe rundt tall, men det har blitt noen år. 34 år, faktisk, og det er verd å feire.

Ekteskapet har vært, og er, som en lang vandring i naturen. Det startet vel med noen oppmerkede, men kanskje ukjente, stier. Starten på en tur er ofte enkel og morsom. Man tar inn mange, nye inntrykk, har fått med seg noen råd på veien av dem som har gått der før, og starten på vandringen er full av glede og pågangsmot.

Ganske snart oppdager man selvsagt at en slik vandring byr på både gleder, overraskelser og utfordringer man ikke hadde sett for seg. Det kommer topper med utsikt som kan ta pusten fra deg, og du kan være i dype daler der stigningene som ligger foran virker uoverkommelige. Det å kunne dele gleder med hverandre og motivere hverandre underveis gir vandringen en større dimensjon, og masse utvikling og læring.

TERRENGET PÅ VANDRINGEN kan skifte hele tiden. Sikten og været kan bli dårlig. Forstår vi hvor vi skal gå og når vi må stoppe opp og ta pauser?

Det kan komme områder med myr eller kratt som kan være vanskelige å komme igjennom, og det krever både tålmodighet, utholdenhet og samarbeid underveis.

Vi kommer igjen til kjente områder eller mer åpne landskap og kan etter hvert bli tryggere på de utfordringene vandringen gir.

DET ER BRYLLUPSDAG. Som en vandring krever krefter og innsats, gjør ekteskapet det samme. I talen vi fikk av presten da vi giftet oss, trakk han fram to bibelsitater:

«Det er bedre å være to enn én.» (Forkynneren 4:9a)

«Jern slipes med jern, og det ene menneske sliper det andre.» (Ordspråkene 27:17 NO78)

Vi har erfart at for oss er dette sant. Vi har hatt våre oppturer og nedturer, vi har hatt både sorger og gleder.

Dette er ekteskapet.

Det vil vi feire!

— Kathrine

KOMMENTER GJERNE SAKEN PÅ FACEBOOK.

Kathrine Bonnet Skimmeland på sommerhytta på Rognstranda i Bamble. Foto: Victor.


Vil du være venn med oss? Klikk her, og trykk deretter LIK og FØLG på Facebook-sida du får opp!

Copyright © 2018 Kathrine Bonnet Skimmeland.