Frans var så snill. Derfor er han uskyldig.

AKTUELT Pave Frans er i trøbbel. Derfor markerer katolikkene nettopp i dag minnedagen for den opprinnelige Frans.

Gå ikke glipp av viktige nyheter. FØLG og LIK oss på Facebook. DEL med dine venner. Og meld deg på vårt gratis, reklamefrie NYHETSBREV.

 
Det er ikke hver dag en helgen får et oppslag på katolsk.no. Med tusenvis av helgener ville det bydd på praktiske problemer.

Helgenen Frans, derimot, er noe annet. Den opprinnelige Frans var rikmannssønnen fra Assisi som gav bort alt han eide, hjalp de fattige og startet en av verdens mest kjente munkeordener.

Pave Frans er i trøbbel på grunn av de mange overgrepene i den katolske kirke. Spesielt fordi han har dekket over og hjulpet overgriperne, ikke ofrene.

I dag, 4. oktober, feirer Den katolske kirke altså minnedag for den hellige Frans av Assisi. Han er skytshelgen for Italia (1939), Assisi, bispedømmet Basel, Katolsk Aksjon i Italia (1939); for fransiskanere, de fattige, sosialarbeid, miljøvern og økologer (1979).

Alt vel med Frans, altså.

‘Not guilty by association’, ville noen, men ikke alle, amerikanske katolikker sagt.

LES OGSÅ:
>> Om markeringen av Frans på katolsk.no
>> KRONIKK: Den katolske kirke må fjerne overgriperne—eller falle med dem.
>> Flere saker om katolsk kirkeliv på preacher.no.

Bildetekst:
SLAGKRAFTIG. Meme av pave Frans basert på karikatur av Kike Payá, kikelin.com.


Følg oss på Facebook? Klikk her, og trykk deretter LIK og FØLG på sida du får opp!

DU KAN GJERNE KOMMENTERE, LIKE OG DELE DENNE SAKEN FRA VÅR FACEBOOK-SIDE. KLIKK HER.

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. © 2018 og alle rettigheter reservert. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør først.