Ingen flis for liten, ingen bjelke for stor

ORDTAK Det er ikke bare, bare å være så blakk at du må snu på flisa i din brors øye også.

EGEN RETTFERDIGHET. Her spiller forfatteren av tristessen på to bibeltekster. Jeg får nøye meg med den ene.

Tenk at man kan bli så høy på seg sjæl at andres bagateller blir til bjelker, mens egne megatabber er superenkle å bortforklare! Det er dét snekkeren Jesus tenker på når han prater om ei gulvbjelke i øyet ditt og bare ei bittelita flis i øyet til naboen.

3 Hvorfor ser du flisen i din brors øye, men bjelken i ditt eget øye legger du ikke merke til? 4 Eller hvordan kan du si til din bror: ‘La meg ta flisen ut av øyet ditt’ når det er en bjelke i ditt eget øye? 5 Din hykler! Ta først bjelken ut av ditt eget øye! Da vil du se klart nok til å ta flisen ut av øyet til din bror.”
–Jesus i Bergprekenen (Matteus 7:3-4)

>> FRYD DEG MED FLERE TRISTESSER FRA Victor Skimmeland er Preacher.no

Copyright © 2019 Victor Skimmeland er preacher.no. Sitatet i innledningen er lånt fra nettstedet #selvforvikling.