Den eneste meldingen verden trenger fra kirken

MENIGHET Hvis jeg spurte deg hva kirkens jobb var—hva ville du svart, da?

Kirkene i Norge utfører mange oppgaver, men i bunn og grunn er det bare én oppgave den har fått beskjed om å gjøre.

SPALTEN «MENIGHET» ER FØRST OG FREMST FOR INNBARKA KRISTNE. BOR DU IKKE I DEN GATA, SÅ LES GJERNE, MEN VIT HVEM DENNE VAR BEREGNA PÅ.

PREACHER.no’s ukeplan har kommet til tilfeldig TIRSDAG. I dag er innholdet variert.

Jobben vi har fått beskjed om å gjøre, er å fortelle hele verden om Jesus. Noen ganger kaller vi oppgaven for Misjonsbefalingen.

«Og han sa til dem: «Gå ut i hele verden og forkynn evangeliet for alt som Gud har skapt! Den som tror og blir døpt, skal bli frelst. Men den som ikke tror, skal bli fordømt. Og disse tegnene skal følge dem som tror: I mitt navn skal de drive ut onde ånder, de skal tale nye tungemål, og de skal ta slanger i hendene. Om de drikker dødelig gift, skal det ikke skade dem, og når de legger hendene på syke, skal de bli friske.» (Mark 16:15-20)

Dette er jobben. Ikke mer. Heller ikke mindre.

Alt det andre vi gjør som kirke skal være til hjelp for denne, ene oppgaven.

HUSK >> LIK og FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK

EVANGELIET OM JESUS ER OVERLEGENT alt annet. Det slår humanismen ned i støvlene. Det sparker beina under enhver annen religion som ikke engang kan frelse seg selv.

Evangeliet går ikke ut på dato. Det trenger ingen oppgraderinger. Evangeliet inneholder alt som trenges til å svare på menneskets største spørsmål: Hvordan møter jeg min Skaper?

Selv om budskapet er det samme, har vi forandret på måten vi formidler det på. ‘Apostlenes hester’ (til fots) gir ikke lenger mening. Nå bruker vi bil, tog og fly. Vi taler og synger fremdeles, men vi bruker også mikrofon. Vi leser det skrevne ordet, men også på mobil og nettbrett. Bildene har også krabbet inn i TV-skjermen og opp på projektoren.

Alle hjelpemidlene våre krever likevel det samme som før. Alle vi Guds folk må engasjere oss i jobben. I å skape innholdet. I å formidle det. Dette er et ansvar Jesus gav til hver eneste av oss: Bruk de talenter og gaver jeg har gitt deg til å oppfylle din del av Misjonsbefalingen!

LES >> flere menighets-saker på PREACHER.no her

JODA, JEG HAR MØTT MANGE KRISTNE som mener at dette er prestens eller misjonærens jobb. Eller de andre ansatte som står i spissen i kjerkas arbeid.

Jeg kan med en gang fortelle deg at dét er feil. Oppdraget gikk til oss alle sammen. Ikke bare en pastor her og en misjonær der.

Du blir kanskje ikke bedt om å reise jorda rundt som misjonær, slik jeg ble. Men vi kan alle gi. Vi kan alle be. Vi kan alle fortelle venner og familie hva Gud har gjort for oss. Eller være med på en dugnad.

Blir du virkelig hekta på jobben—å få evangeliet ut til folk flest—vil du snart merke hvilket kall Gud har til deg. Han kaller deg ikke slik som vi vitset om militærtjenesten i gamle dager.

    —Yrke?
    —Kokk.
    —Fint, du får sjåførtjeneste.

Gud har et kall til deg. Det er kjerkespråk for ‘oppgave’. Ingen av oss er ubrukelig. Ingen av oss er uviktig.

Den eneste begrensningen er den bremsen vi selv setter på når Gud begynner å gi oss muligheter.

LIK og KOMMENTÉR >>
Hvis kommentarfeltet på bloggen er åpnet, lukkes det typisk etter to uker. Denne saken kan du likevel like, kommentere og dele fra Victor Skimmeland er Preacher.no på Facebook. Klikk her.

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. © 2019 og alle rettigheter reservert. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør først.