Asia Bibi slipper endelig ut

ISLAM/AKTUELT NTB sendte nylig ut pressemelding om at den dødsdømte kristne jenta Asia Bibi endelig får slippe ut av Pakistan. Hun ble opprinnelig dømt på beskyldninger om blasfemi mot islam, kun med angivelige vitner, uten noen bevis.

Det er viktig å følge opp forfølgelse av kristne.

Bildetekst:
SLIPPER UT. Asia Bibi er kristen og satt fengslet med dødsdom i nærmere ni år. Nå er hun endelig fri til å forlate Pakistan. Fotomontasje: Den internasjonale humanistunionen (IHEU)/Public domain.

PREACHER.no’s ukeplan har kommet til tilfeldig TIRSDAG. I dag er innholdet variert.

Kristne er de mest forfulgte over hele verden, og det bør være vår oppgave som medkristne å be for dem. Selv om Norge ikke lenger er et kristent land, hverken kulturelt eller konstitusjonelt, bør vi kristne kjempe for å gi forfulgte kristne et særskilt vern her i landet.

For å si det litt tabloid: Hvis foreningen FRI kan kjempe for at homofile skal få særskilt flyktningstatus i Norge, kan vi kristne også kjempe for våre egne søsken. Vår oppgave er ikke taushet når våre trosfeller opplever urett. Vår oppgave er ikke å forbanne mørket, men tenne et lys. Eller hundre. Det gjør vi ved å hjelpe de som lider framfor å forbanne de som begår urett.

HUSK >> LIK og FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK

Pakistans høyesterett tok tidligere i dag stilling i saken mot Asia Bibi. Hun ble i fjor frikjent for blasfemi, og dødsdommen ble opphevet.

Bibi satt åtte år på dødscelle før hun ble frikjent i oktober i fjor. Døtrene hennes har allerede rømt fra landet og fått asyl i Canada, men Bibi har foreløpig ikke kunnet følge etter dem. Hun har sittet innesperret fram til nå, men ikke lenger på dødscelle. Det kan endre seg nå som frifinnelsen har blitt opprettholdt.

At landets øverste domstol frikjente henne sist høst, ble møtt med store protester i Pakistan. Islamistene mente at dommerne som frikjente henne, måtte dø. De krevde en ekstra gjennomgang av den frifinnende dommen. Saken mot Asia Bibi har ført til at det har blitt stor internasjonal oppmerksomhet rundt Pakistans strenge blasfemilov, som fører til automatisk dødsstraff dersom man blir dømt.

LES >> flere saker om islam på PREACHER.no her

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. © 2019 og alle rettigheter reservert. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør først.