Profeter som lokker til frafall

PROFETI Forrige torsdag var ikke nok. Leserne krevde mer. Her kommer det: Mer om profeter. Det hender nemlig at ‘profeter’, ofte selvoppnevnte, kan ha rett. Ordtaket går sånn: «Selv blind høne kan finne korn.»

NB! BARE FOR KRISTNE.

Er du ikke kristen, eller er du kristen og ukjent med nådegaver, så kan du velge å slutte å lese her. Fortsetter du å lese, så gjør det med respekt for de som bruker eller søker nådegaver. Du kan velge å se på din egen lesning som et sosialantropologisk prosjekt. Du observerer, men du dømmer ikke.

DET ER ET VIKTIG TILLEGG når det gjelder profeter. Det er en oppfølging til forrige ukes blogg om profeter, «En kritisk ånd, eller sunt bondevett?»

Sanne profeter leder ikke troende bort fra Jesus. Sanne profeter leder ALLTID de troende til Jesus.

I Det gamle testamentet hadde menigheten mange erfaringer med profeter. De fantes både blant Guds folk og utenfor. Folk hadde nærmere forståelse av Gud den gangen enn vi ofte har nå, men de måtte søke Gud gjennom mellommenn. Vi har vår ene mellommann, Jesus Kristus.

De hadde også nærmere kontakt med åndsmakter vi ikke ønsker å kjenne. Vi trenger bare å ha nærmere kontakt med én åndsmakt: Den hellige ånd.

Og—da som nå—der det finnes noe ekte, finnes det også forfalskninger. En falsk ‘Mona Lisa.’ En falsk ‘iPhone’. Har noe verdi, finner du før eller siden en forfalskning.

I Femte Mosebok 13 begynner teksten slik:

1 Det kan hende at det står fram en profet eller en som har drømmesyner, hos deg og lover deg et tegn eller under. 2 Så skjer det tegnet eller underet han forutsier, men samtidig sier han: «Kom, la oss følge andre guder» – som du ikke kjenner – «og la oss dyrke dem». 3 Da skal du ikke høre på det som en slik profet eller drømmeseer sier. For da er det Herren deres Gud som vil sette dere på prøve og se om dere elsker Herren deres Gud av hele deres hjerte og av hele deres sjel. 4 Herren deres Gud skal dere følge, og ham skal dere frykte. Hans bud skal dere holde, og hans røst skal dere adlyde. Ham skal dere dyrke, og ham skal dere holde fast ved. (5Mos 13:1-4)

Profeter som leder andre steder enn til Jesus, SKAL DU IKKE HØRE PÅ. Selv om de traff blink med én profeti. Eller to. Eller fem.

Du skal IKKE høre på dem.

Bildetekst:
PROFET? Profetier har helst en dypere hensikt: Omvendelse og tilgivelse, ikke dom og straff. Illustrasjonsfoto.

LES MER >> om profetier på PREACHER.no


Følg oss på Facebook? Klikk her, og trykk deretter LIK og FØLG på sida du får opp!

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. © 2019 og alle rettigheter reservert. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør først.