Mellom tro og vitenskap

KAMPEN MOT KREFTEN Hvordan går det med helsa, Victor? Takk, det går faktisk veldig bra. I dag fikk jeg beskjed: Alle mistanker om ny kreft er igjen gjort til skamme.

Så enkelt kunne det sies.

Jeg har vært hos onkologen – kreftlegen – i dag. Hun satt med fasiten i hånda. Ikke bare var alle prøver negative; også bildene var negative. Hun hadde ryggdekning fra vitenskapen.

Å være negativ er positivt når man har kreft eller AIDS eller sånn. Jeg har hatt kreft. Jeg har fått beskjed om at jeg skulle dø. Ikke én, men to ganger.

Så ble jeg helbredet. Og jeg er fremdeles frisk. Jeg har ryggdekning i troen.

>> LES OM MIN HELBREDELSE: Kreftfri etter tur til Jerusalem

Tidligere denne våren kom mistanken om at jeg hadde fått kreft tilbake. Legene gjorde bare jobben sin. Jeg hadde en svært forvokst prostata. Jeg har full blokkering av urinrøret og må bruke kateter for å tisse. I tillegg målte sykehuset min PSA (prostata spesifikt antigen) helt opp til 19. Sannsynligheten talte for kreft. Legen hadde ryggdekning i vitenskapen.

19. mai var jeg predikant i Menigheten Livets Vann. Den dagen hadde jeg fått troen tilbake. Troen på at kreften skulle slås tilbake. Om den var der, skulle den bort. I Jesu navn. Det er ganske tøft å gå ut med et sånt budskap hvis det i ettertid viser seg at det er feil. Det er mer enn flaut å erklære seg for kreftfri hvis man er full av kreft. Jeg gjorde det ikke fordi jeg var cocky, men fordi jeg hadde tro. Jeg hadde fått tro. Jeg satset på ryggdekning i troen.

>> HØR TALEN HER: Jesus lever og går med sine i dag, bruker du tid med Jesus?

I dag fikk jeg altså svaret: Jeg er kreftfri.

Ingen tilbakefall av føflekkreft. Ingen ny prostatakreft. Selv PSA-verdien var falt til under 5, omtrent normalt for en mann i min alder. Onkologen var overrasket. Hun lurte på hva jeg hadde gjort for å få til dét.

>> MER OM PSA: Prostata spesifikt antigen

Jeg vet at det er kontroversielt for noen å lese om de tingene jeg skriver her. For noen lukter det av prinsessa og sjamanen Durex Skimmeland lang vei. Slapp av, jeg er ingen sjaman, jeg tror ganske enkelt på Jesus. For andre er dette bare kristen fanatisme. Slapp av, det er det heller ikke. Det er en enkel tro på Jesus. I motsetning til gærningene som taler når Gud holder munn, holder jeg nok oftere munn, selv om Gud taler. Denne gangen var jeg sikker på at Gud talte. Jeg hadde ikke kreft, så jeg talte i tro. Og i dag fikk jeg fasiten.

PRINSESSA OG SJAMANEN? Neida. Bare prinsesse Andrea som tar med en frisk pappa Victor på teater. Dette er siste rest av kjernefamilien Skimmeland, noe du får lese mer om i morgen. Foto: NTB Scanpix.

Jeg satser både på vitenskap og tro. Jeg tar gjerne ryggdekning begge steder. Eller, som Ole Brum sier:

Ja, takk, begge deler.

Et sted mellom tro og vitenskap.

Og ellers, da? Det er noen uker siden jeg blogget sist. Samlivsbruddet har kostet, og jeg har sørget. Jeg tror det var greit å komme meg gjennom det verste av raseri og sorg før jeg skrev for mye. Jeg skal heller skrive mer nå i helgen.

>> HUSK : LIK og FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK

Vi snakkes.

Copyright © 2019 Victor Skimmeland er preacher.no.

2 kommentarer om “Mellom tro og vitenskap”

  1. Det er fantastisk. Litt av en berg og dalbane som gikk bra til slutt! Gratulerer med livet..

Det er stengt for kommentarer.