En kjedelig søndag i juli

Fjerde SØNDAG i treenighetstiden er en helt vanlig søndag i juli – med et kirkelig navn som kun de flinkeste i kirkegjengen kan ha et forhold til. – Kjedelig, ville alle mine barn og fosterbarn sagt.

EN KJEDELIG SØNDAG — som i morgen — er omtrent som en kjedelig ukedag. Den er helt vanlig. Jeg tror vi lett kan undervurdere hvor flott det er med kjedelige søndager og hverdager.

Ønsker du mer spenning? Husk at kineserne visstnok skal holde seg med en underfundig forbannelse, forkledd som velsignelse: «Måtte du få leve i spennende tider

SØNDAGENS EVANGELIETEKST er fire korte og kjedelige vers fra Matteus-evangeliet: (Matt 9:35-38)

35 Jesus vandret nå omkring i alle byene og landsbyene. Han underviste i synagogene deres, forkynte evangeliet om riket og helbredet all sykdom og plage. 36 Og da han så folkemengdene, fikk han inderlig medfølelse med dem, for de var forkomne og hjelpeløse, som sauer uten gjeter. 37 Da sa han til disiplene sine: «Høsten er stor, men arbeiderne få. 38 Be derfor høstens herre sende ut arbeidere for å høste inn grøden hans.»

>> HUSK : LIK og FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK (klikk her)

For Jesus er det business as usual. For oss er oppfordringen den samme som alltid.

Jesus underviser og helbreder. Vi får en oppfordring til å bli med på jobben.

SÅ KJEDELIG. Så vanlig. Og likevel – her er hele kjernen i evangeliet. Ingen overdimensjonerte opplevelser. Ikke massive manifestasjoner. Ikke skrål og skrik. Heller ikke fotside og fargerike kapper i prosesjoner — med et liturgispråk som selv fagteologen sliter med.

Bare så enkelt som å undervise om Guds rike. Helbrede de syke. De de som lider. Vanlige, kjedelige hverdager og søndager for alle som tar Jesus på alvor.

Tror du at du også kan klare å være med? I så fall utfordrer jeg deg til å tenke over hvordan du best kan hjelpe den som trenger hjelp.

>> LES TIDLIGERE : Utvalgte søndagstekster fra Den norske kirke

Copyright © 2019 Bibelselskapet og Victor Skimmeland er preacher.no. Alle kirkeårets tekster leser du her.