Jesus ER trofast

MANDAKT Selv når du synes Jesus er bittelitt for treg med å svare, har Han hørt bønnene dine. Jesus er trofast. Han svarer alltid, men ikke nødvendigvis alltid når og sånn som vi ønsker oss.

–Min nåde svikter aldri – den er ny hver morgen, sier Jesus. –Hver dag kan du begynne på nytt, trygg på at begeret med velsignelser er fullt igjen. Fullt så det renner over.

Dette er ordene Jesus forteller oss i evangeliene. Dette er inspirasjonen dikteren Alf Prøysen hentet inspirasjon fra da han skrev den uforglemmelige «Du skal få en dag i mårå».

Klarer du å huske dette, at hver dag er ny, kan også du klare å vente på svaret fra Jesus. Dine bønner er ikke glemt.

>> HUSK: LIK og FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK

–Jeg forsikrer deg om at ikke en eneste av dine bønner har blitt borte på veien til meg, sier Jesus. –Mens du venter på svar, har jeg gjort klart for deg alt du trenger. På venterommet mitt finner du alle de forfriskninger du ønsker deg. Drikk til du ikke lenger er tørst, spis til du ikke lenger er sulten. Kjenn at jeg er her, og kjenn at jeg elsker deg.

Sentimentale ord? Slett ikke. Dette er summen av Johannes-evangeliet. Tar du deg tid til å lese det hele en dag, skjønner du hva jeg mener. Jesus hører alt du ber om, han svarer på alt du ber om, og Han bryr seg mens du venter.

Selv om du synes det tar tid før du får noen av svarene, selv om du av og til synes svarene kom tilbake annerledes enn du hadde ønsket deg, så er Jesus trofast. Jesus lovet deg fred hvis du brukte tid sammen med Ham. Han lovet å fjerne frykt og redsel. Han lovet ikke å fjerne enhver motstand og all motgang, men Han lovet å være sammen med deg når det ble tyngre.

Og:

–Om du blir motløs og sliten av å vente på svar, så husk at jeg også venter, sier Jesus. –Jeg venter til jeg kan gi deg all min nåde. Jeg venter til du er klar til å ta imot alt jeg har gjort klart for deg. Og husk, velsignet er som venter på meg. (Jes 40:31)

Her får du noen bibelvers mens du venter på en trofast Jesus:

22 Herren er nådig, vi går ikke til grunne. Hans barmhjertighet tar ikke slutt, 23 den er ny hver morgen. Din trofasthet er stor. 24 Jeg sier: Herren er min del, jeg setter mitt håp til ham.
Klagesangene 3:22-24

Så sa han til meg: «Det er skjedd! Jeg er Alfa og Omega, begynnelsen og enden. Jeg vil gi den tørste å drikke av kilden med livets vann som gave.»
Åpenbaringen 21:6

Fred etterlater jeg dere. Min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir. La ikke hjertet bli grepet av angst og motløshet.
Johannes 14:27

Og derfor lengter Herren etter å vise dere nåde, derfor reiser han seg for å vise barmhjertighet. For Herren er rettens Gud. Salige er alle som venter på ham!
Jesaja 30:18

Så enkelt. Du trenger ikke lage religion av det. Det er bare å prøve.


Følg oss på Facebook? Klikk her, og trykk deretter LIK og FØLG på sida du får opp!

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. MANDAKTen er andakt på mandag. Denne vignetten bruker bloggen på (m)andaktene. Lån gjerne ideen, men husk hvor du fant den. Alle rettigheter reservert © 2019 Victor Skimmeland. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør først.