Ut å selge bok

BOK Tidligere sjefredaktør i Vårt Land, Helge Simonnes, skriver i Dagen. Ja, vel — han gjør det neppe for hjemmepublikummets skyld. Simonnes gir oss forklaringen på hvorfor kristne velger FrP i stedet for KrF. Allerede her tar han feil, og han vet det selvfølgelig. Kristne velger alle partier. FrP er ett parti.

Simonnes’ analyse er nemlig for enkel. Etter å ha forsikret om at “KrF skal så absolutt ikke ha enerett på å spille på sin kirkelige tilhørighet,” er det nettopp et valg kun mellom FrP eller KrF han tegner et bilde av. Det er et falskt bilde. Kristne stemmer mange flere partier enn disse to. Antagelig stemmer kristne på hele den norske partifaunaen.

>> LIK og FØLG preacher.no på Facebook.

DEN GAMLE REDAKTØREN forklarer at velgere går fra KrF til FrP (og det lite relevante mikropartiet PDK) fordi de ønsker kristnere verdier. Her ropes det imidlertid etter en tilsvarende forklaring på hvordan kristne ble kristensosialister — også i jakten etter kristnere verdier — men da de sosialetiske, kristne verdiene.

Simonnes kjenner selvfølgelig godt til denne velgerflukten fra KrF. Han vet også at det første store kristenpartiet i Norge var Venstre, ikke KrF. Likevel underslår han dette. En balanse passer nemlig ikke nå. Det er valgkamp, Simonnes har en bok å selge, og hans livslange kamp mot FrP trumfer den journalistiske objektiviteten.

JEG SKAL IKKE KJØPE BOKEN. Salgsinnlegget hans i Dagen forteller meg nok. Det kommer ingen nyheter fra den tidligere mediemannen.

>> Helge Simonnes’ debattinnlegg kan du lese her.
>> Du kan delta i debatten på Dagens Facebook-post her.

Helge Simonnes: Kampen om korset i politikken
Vigmostad Bjørke
Utgitt 9. august 2019 (i dag)
Veil. pris e-bok: 218,-
ISBN 9788241950452 (e-bok/epub)
Nettbutikk
REKLAME. Tidligere redaktør i Vårt Land, Helge Simonnes, markedsfører sin nye bok “Korset i politikken” gjennom et innlegg i avisa Dagen i dag. Boka slippes i forbindelse med Arendalsuka. Foto: Faksimile fra Dagen.no brukt iht. sitatretten.

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. © 2019 og alle rettigheter reservert. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør først.

En kommentar om “Ut å selge bok”

  1. Sjefredaktør Vebjørn Selbekk i Dagen lar ikke gamlesjefen i Vårt Land få stå uimotsagt særlig lenge. Boka om Hareide, KrF og sjela til norske kristenvelgere får svar med disse ordene:

    «Som tidligere sjefredaktør i Vårt Land gjennom 25 år burde [Simonnes] ha de beste forutsetninger for å lykkes. Men jeg synes han bare delvis klarer det.»

    Ikke så veldig slemt når resten av artikkelen likefullt påpeker det åpenbare: VL-emeritusen har ingen fasit, men som Selbekk også skriver:

    «Den som ikke vil vente på historikernes skriftlige dom – og hvorfor skulle vi nå egentlig det – har nå fått et alternativ.»

Det er stengt for kommentarer.