Barnekirken: Endelig kom byggetillatelsen

COLOMBIA Gjennom mer enn ti måneder har den såkalte barnekirken i Bogotá kjempet for å få lov til å bygge større kirke. I går kom pastor Alexis Jiménez tilbake med gode nyheter.

I går, torsdag 3. oktober 2019, fikk endelig barnekirken i Bogota, eller La Iglesia Cristiana Infantil Dios la Esperanza (ICIDE), byggetillatelse! Kirken er blant de yngste i trossamfunnet El Pacto i Bogotá og Colombia og tilhører Misjonskirken Norges søsterkirker.

LEER EN ESPAÑOL | READ IN ENGLISH | LES PÅ NORSK

Vi ønsket å få vite mer om prosessen fram til byggeløyvet for huset hvor menigheten har sine gudstjenester, samt for de videre planene. Derfor inviterte vi oss selv på besøk for å få et intervju med menighetens leder, pastor Alexis Jiménez.

Selv om det er kjent at byggesøknaden har tatt lang tid, er det kanskje ikke like kjent for alle hvorfor det tok tid. Kirken tok imidlertid en beslutning om å ikke betale en eneste pesos mer enn de faktiske kostnadene for tillatelsen, så de unnlot – la oss si det slik – ‘å hjelpe prosessen.’

Bibelen er også svært tydelig i dette spørsmålet, og det er derfor kirken ikke ønsket å bidra til det enorme korrupsjonsproblemet i Colombia.

“Du skal ikke ta imot bestikkelser! For slike gaver gjør den klarsynte blind og forvrenger den rettferdiges sak.” 2. Mosebok 23:8

Sett inn beskrivende tekst. Foto: VG NTB Scanpix.
JOURNALISTIKK. Tidligere misjonær i Colombia, nå teolog og jurnalist Victor Skimmeland, underviste de mest motiverte og talentfulle ungdommene i kirken i journalistikk i september og oktober. Fotos: Alexis Jiménez.

>> LIK og FØLG Preacher.no på Facebook, så får du flere gullkorn i feeden din.

Intervjuet fant sted i det nåværende hovedkvarteret til kirken, i bydelen San Francisco i Ciudad Bolívar, sammen med studentene i journalistikk. Intevjuer er Victor Skimmeland, tidligere misjonær i Colombia, nå teolog og journalist i Norge som er på besøk for å undervise og være en mentor for lokale kirkeledere.

Spørsmål: Alexis Jiménez er seniorpastor i barnekirken i Bogotá. Gratulerer med det du oppnådde i dag. Fortell oss hva som skjedde.
Svar: Vel, i dag har vi fått den etterlengtede nyheten om at byggesaksavdelingen i Bogotá har gitt oss løyve til å bygge ut kirken her i San Francisco.

Spørsmål: Dere jobbet lenge for å få byggeløyve. Hvorfor tok det så lang tid?
Svar: Som du vet befinner vi oss i Colombia og i hovedstaden, og her går saksbehandlingen svært, svært sakte hvis vi skal få løyve på lovlig vis.

Spørsmål: Det nye bygget skal inneholde avdelinger for forskjellige grupper og kontorer for lederskapet. Kan du forklare hvordan det nye kirkehovedkvarteret blir seende ut?
Svar: Bra spørsmål. Kirkens fasade ser i dag ut som en kjeller med en stor hangarport, og det er ikke et sted som roper på en. Vi ønsker å si ‘Velkommen til Guds hus!’

Sett inn beskrivende tekst. Foto: VG NTB Scanpix.
MODELL. En modell av det nye kirkebygget til Iglesia Cristiana Infantil Dios La Esperanza står strategisk plassert i inngangen til kirkebygget. Foto: Victor Skimmeland.

Spørsmål: Jeg innbiller meg at prisen blir høy. Hvor får dere pengene fra?
Svar: Vi har et foreløpig budsjett på mer eller mindre 350 millioner pesos (ca. 1 millioner kroner). Vi vil få de virkelige tallene på bordet når arkitekten vi jobber med – Omar – kan gi oss et reelt budsjett. Pengene? En del del kommer fra kirker i Norge, og kirken her skal også betale. Så håper vi at den norske misjonen (Misjonskirken Norge) kan bidra med en del.

Spørsmål: Hvor langt er dere kommet i utviklingen av prosjektet hittil? Når regner dere med at bygget står ferdig?
Svar: Vel, vi skal jobbe med ideer fra arkitekten, men byggeløyvet gir oss to år til å fullføre.

Spørsmål: Et siste spørsmål: Hvorfor vil dere bygge?
Svar: Vi vil bygge fordi vi ønsker at mange flere skal komme til dette stedet. Vi trenger god plass slik at også barna får sitt eget sted her, akkurat som ungdommene våre må har et sted å være.

Sett inn beskrivende tekst. Foto: VG NTB Scanpix.
VICTORIA. Pastor Alexis Jiménez, cabeza espiritual y pastor de Iglesia Cristiana Infantil Dios La Esperanza acabó que sacar una licencia para construcción de una nueva iglesia acá en Bogotá. Fotógrafo: Victor Skimmeland.

LES MER >> Flere nyheter fra Colombia finner du her

Copyright © 2019 Victor Skimmeland er preacher.no.