Avvist?

LIVSMESTRING Et nei er et nei. Et nei som stadig gjentas, er en avvisning. Å bli avvist er vanskelig, særlig når du ikke forstår hvorfor. Jo høyere du elsket, desto tøffere var avvisningen.

—Det er ikke sånn! —Du misforstår jo alltid! —Det har jeg sagt før. —Jeg orker ikke mer.

Avvisning kan komme i mange former. I starten merker du den nesten ikke. Så skjer den litt oftere. Sammen med manglende aksept danner det seg etter hvert et bilde: Det er faktisk deg det er noe i veien med. Det er ikke den andre. Det var det aldri.

Uansett ord, uansett innpakning — det er din feil. Det har alltid vært det.

SÅNN ER DET Å FØLE AVVISNING. Alle forklaringene er jo ganske fornuftige. Du glemte en beskjed. Du husket ikke det du skulle ta med fra butikken. Hun var bare trøtt. Du hadde glemt å oppmuntre henne.

Så er det ugjenkallelig. Bruddet er et faktum. Det er alltid din feil. Hadde du bare forandret deg i tide, så hadde det ikke trengt å gå sånn.

Først mye senere slipper knyttneven taket fra mellomgulvet. Sakte. Det tar tid før sorgen blir mindre intens.

Først om lenge skjønner du at de som ba om et mirakel for deg, faktisk får bønnesvar. Kanskje ikke helt sånn de hadde tenkt. Kanskje ikke sånn de forsøkte å instruere Gud så du kunne forandre deg. Enda litt.

AVVIST? Illustrasjonsbilde fra VectorStock.com. Med tillatelse.

NÅR NOEN AVVISER DEG, går det sakte opp for deg at de ikke lenger har makten over deg. Miraklet skjer. Du oppdager at du er fri likevel. Fri til å gå dem i møte, de som vil akseptere deg. De som ikke avviser deg.

Har du opplevd avvisning? Når noen avviser deg, setter de deg også fri.

Mitt råd: Ikke mist motet fordi noen sier nei for siste gang. Det var siste gang. De kan ikke si det mer. I stedet blir enda et nei til velsignelse fordi det var siste gang.

Du er fri.

Hovedbilde:
AVVIST? Illustrasjonsfoto gjengitt med tillatelse. © 2009-2015 Power of Positivity.

Copyright © 2019 Victor Skimmeland er preacher.no.

3 kommentarer om “Avvist?”

Det er stengt for kommentarer.