Tomme beholdere

TIENDE Vi mennesker er tomme beholdere som venter på å bli fylt. Helt fra fødselen av. Du og jeg har fått et oppdrag: Fyll opp beholderne!

Du må tilbake til 2018 om du skal finne noe vesentlig om tiende og frivillige gaver på denne bloggen. Jeg skrev en god del da. Jeg kalte serien TI OM TIENDE, men det ble nok nærmere femten, seksten, sytten tekster innen jeg var ferdig.

Hør Preacher om TIENDE i 2020: Tomme beholdere (3:46)

Det er på tide å begynne på nytt. Jeg vil skrive kortere tekster i år, men forhåpentlig blir de flere.

Til kjernen. Dette er hva du skal bruke penger på:

Når et menneske ikke kjenner Gud, vil han prøve å fylle livet med alt som kan gi mening. Likevel gir ingenting mening eller tilfredsstillelse hvis Gud ikke har gitt det innhold. Vi er nemlig alle skapt med en tørst etter innhold – innhold som Gud har skapt.

JEG HAR VÆRT MISJONÆR. Jeg reiste til et fremmed land på et annet kontinent med dine penger. Med dine penger talte jeg Guds Ord til de som ikke kjente Gud.

Du har penger. Kanskje mye, kanskje bare litt. Dine penger er et bilde på livet ditt. Du har tjent pengene fordi du jobbet for dem. Er du trygdet, er det fordi du betalte forsikring til fellesskapet. Altså skatt. Nå spørs det:

Hva vil du bruke pengene på? Vil du bruke alt på deg selv?

DU KAN BRUKE PENGENE dine på å reise dit jeg reiste for å tale Guds Ord til de som ikke har hørt. Eller du kan sende noen av pengene dine til mennesker som meg, så kan pengene dine tale Guds Ord for deg, gjennom meg.

Min stemme kunne ikke tale Guds Ord uten dine penger. Dine penger kan ikke tale Guds Ord uten min stemme. Sånn jobber vi sammen. Ingen av oss er viktigere enn den andre. Vi må slå oss sammen for å få jobben gjort.

Har du lyst til å være med?

« Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.» (Jesus til oss i Matt 28:19-20)

(De siste årene har jeg reist for mine egne penger. Jeg har hatt mer enn jeg trengte, så jeg spurte ikke deg om hjelp.)

DETTE KOSTER SELVFØLGELIG PENGER. Neste tekst om investeringer i Guds rike kommer om ei ukes tid. Da vil jeg hjelpe deg å sette opp et budsjett – og holde det.

Jeg vil lære deg å fylle opp beholderne dine så du har mer enn nok å ta av til du trenger å dele med deg. Kall det prepping. Kall det hva du vil.

Paulus lærte oss å gjøre det. Hver eneste uke.

«Første dag i uken skal hver enkelt av dere hjemme hos seg selv legge til side så mye som dere er i stand til, for at innsamlingen ikke først skal begynne når jeg kommer.» (1Kor 16:2)

Gjør du som Paulus anbefaler, har du ikke tomme beholdere når behovet melder seg. Du har fulle beholdere. Du har overskudd.

Hør Preacher om TIENDE i 2020: Tomme beholdere (3:46)

LIK og KOMMENTÉR >>
Denne saken kan du like, dele og diskutere videre på Facebook. Klikk her.

Les mer: Anbefalt i TIENDE >>
«Forskning: Det lønner seg å være gavmild»
«Kjære presten: Vi vil ha skattefritak på gavene»
«Onkel Skrue: Gnierne i Korint»

KILDER:
Bildetekst: TIENDE. Victor Skimmeland praktiserer og underviser om frivillig tiende som en pakt mellom Gud og mennesker. Foto fra Gamle Skagen, Danmark: Kathrine B. Skimmeland.
Musikk i Preacher om TIENDE i 2020: «Hope and Inspire.» Copyright © 2020 www.purple-planet.com. Used with permission.

Lik Victor Skimmeland er PREACHER.no på Facebook
>> GLEM IKKE Å KLIKKE HER SÅ DU BLIR VÅR NESTE FACEBOOK-STALKER PÅ Victor Skimmeland er PREACHER.no

Victor Skimmeland tok teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. Copyright 2020 © Victor Skimmeland er Preacher.no. Alle rettigheter reservert. Tekstene er ment til allmenn nytte og glede. Ikke-kommersiell bruk er OK om du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør meg.