Kristne blir forfulgt — mer enn noen andre

AKTUELT «Hver time blir én kvinne voldtatt fordi hun er en kristen. Hver dag blir åtte kristne drept for sin tro, 40 kristne hjem brent eller ødelagt, og ti kristne blir urettmessig fengslet. Daglig blir 26 kirker eller kristne bygninger angrepet.»

Det er ikke mine ord, men ord fra KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad. Ropstad har hentet tall fra World Watch List 2020, som ble lansert denne uka.

Hvert år publiserer organisasjonen Åpne Dører sin World Watch List. Den er en rangering av de 50 landene der kristne erfarer høyest grad av forfølgelse. Les årets rapport her.

Kristne i store deler av verden blir utsatt for forfølgelse og angrepet fordi de utøver sin tro. Situasjonen for kristne mange steder i verden går fra vondt til verre.

La meg fortsette å sitere Ropstad: «Alle mennesker skal ha en grunnleggende rett til å tro, og til å praktisere sin religion. Denne retten gjelder for alle mennesker, alle steder og for alle religioner. Takk til organisasjonene som løfter problemet med forfulgte kristne, for den viktige jobben dere gjør!»

Jeg er så enig.

>> HUSK: LIK og FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK

Så til mitt hjertebarn, Colombia. Hvor ligger Colombia på denne lista?

Til tross for fredsavtale med den største av geriljagrupperingene, til tross for at staten har sluttet å forfølge kristne som ikke er katolikker, så er det ikke bare lett å være kristne i Colombia. Landet ligger i år på 41. plass, sett nedenfra. Førti land i verden har vanskeligere vilkår for kristne. Ca. tjue prosent av verdens land har vanskeligere kår for kristne enn Colombia. De er typisk muslimske eller diktaturer – med noen unntak. Colombia er ett av unntakene. Forfølgelsen kommer ikke lenger fra myndighetene, men fra gerilja og narkotikamafia. Staten har ikke kontroll over eget landområde, og på landsbygda har geriljaen og narkobaronene stor makt.

Du kan lese mer om Colombia i World Watch List 2020 her.

Sett inn beskrivende tekst. Foto: VG NTB Scanpix.
FORFØLGELSE. Organisasjonen Open Doors utgir årlig en oversikt over de femti landene i verden hvor kristne blir forfulgt mest. Skjermdump fra Open Doors.

COLOMBIA Copyright © 2020 Victor Skimmeland er PREACHER.no og forfatteren.