Fotball og Jesus

AKTUELT Jeg fikk akkurat inn en Twitter-video der Liverpool-keeper Alisson Becker er med og døper Liverpool-angriper Roberto Firmino. Det er en gripende film.

Liverpools stjernekeeper Alisson Becker er bekjennende og praktiserende kristen. Det er han i likhet med mange andre brasilianere. Nå har han nettopp vært med og døpt Liverpools angriper Roberto Firmino til kristen tro. Både Firmino og Becker er i verdensklasse og er fast inventar både for Liverpool og på det brasilianske herre-landslaget i fotball.

Og, for de som ikke visste det — også Liverpools manager Jürgen Klopp har en klar og tydelig kristen bekjennelse (lenke nederst).

>> HUSK: LIK og FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK

FOR MANGE ÅR SIDEN måtte kirkefolket velge mellom fotball eller Jesus, fortalte pastor Arne Øystein Rambekk i Pinsemenigheten Evangeliehuset i Porsgrunn meg. Sånt skulle sønnen hans slippe. Anders Rambekk bodde flere år her i Sandefjord, hvor han blant annet traff sin kone. Rambekk junior var herrelandslagets ‘sjelesørger,’ har flere fortalt meg, og Anders avsluttet fotballkarrieren i forsvaret til Skiensklubben Odd, hvor han i praksis også var klubbpastor. (Det har jeg også flere kilder på. Anders er imidlertid så beskjeden at han ikke innrømmer sånn.)

En felles venn av Anders Rambekk og meg er pastor Fernando de Ornelas i Pinsemenigheten Betania Stathelle. Også han er tidligere Odd-spiller og var fast mann på landslaget til Venezuela. Jeg ble kjent med de Ornelas da jeg skrev portrett om ham til avisa Dagen for mange år siden. Nå skal jeg snart jobbe tetter med ham igjen, denne gang i felles arbeid i Bamble.

Les om Utvalg fra DAGEN
«Tidligere fotballproff blir pastor»

Men altså:

FOTBALL ELLER JESUS? Ja, takk, begge deler. I kveld kl 17:30 er det Liverpool mot Manchester United.

Ha en velsignet søndag.

Sett inn beskrivende tekst. Foto: VG NTB Scanpix.
FRELST. Keeper Allison Becker med flere døper angriper Roberto Firmino i regi av en lokal menighet i Liverpool. På bildet til høyre står Roberto Firmino i midten, kepper Allison Becker til høyre. Pastoren til venstre er ikke navngitt. Fotos: Privatbilder.

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. © 2020 og alle rettigheter reservert. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør først.