Menneskesyn og dyrevern

Lenken i dag handler om Miljødirektoratet som bestemmer at nedslakting av friske dyr er bedre enn å sette dem i Dyreparken i Kristiansand. Avliving er altså bedre enn fortsatt liv i et stort, beskyttet reservat.

Jeg er på tur med min datter, så du får det enkelt fra Preacher.no disse dagene. Min datter vinner nesten alltid i kampen om tida mi.

Det minner meg om barnevernskonsulenten som insisterte på at abort var mer humant enn adopsjon. (Ja, jeg møtte henne—jeg var fosterfar i nærmere tretti år.) Logikken var at omsorgssvikt gikk i arv, så det var bedre å la barna få slippe.

Råttent menneskesyn = råttent barnevern = råttent dyrevern.

Tilhører du som leser meg likevel de som mener at abort er bedre enn adopsjon, skal du få en til å tygge på:

Det eneste argumentet som taler for at abort kan vurderes før adopsjon, er at abort står før adopsjon i ordboka.

>> Les saken på NRK.no (ekstern lenke)).

LIK, KOMMENTER og DEL >> Denne saken kan du like, dele og diskutere videre på Facebook.