Bare hopp i det

MANDAKT Bare hopp i det. Det kommer nemlig ikke noe nytt fra Jesus i morgen. Jesus er den samme i dag som for snart to tusen år siden. Han vil være den samme i morgen også. Heldigvis kommer det ingen overraskelser, så bare hopp i det du allerede har fått.

(Dagens MANDAKT anbefales av pastor Erik Ringsvold Jensen i menigheten Livets Vann på Stathelle. Om du lurer, så er MANDAKT andakt på mandag. Ja, den fant jeg på selv.)

I dag skal du få det kort og godt: Bare hopp i det!

Jesus er den samme i dag, som i går, som i morgen — og til evig tid. Dét er ingen fake news. Det er ikke engang news. Ikke i det hele tatt. Dette er gammelt nytt, men det holder i dag.

Du trenger ikke vente på noe nytt. Bare hopp i det du allerede har i dag.

La meg få lov til å spissformulere det litt: Hele Bibelen peker mot Jesus. Hele Bibelen peker mot Frelseren som skulle komme. Så kom Han.

Det blir altså ikke annerledes. Det du allerede har fått… bare hopp i det.

Alt du leser i Bibelen er enten forberedelser fram til evangeliet, det er fortellingen om tida da Jesus faktisk var her, eller det er historien om konsekvensen av at Jesus har vært her. I den tida vi lever nå og som kommer, er Jesus fremdeles kjernen i alt vi gjør. Vi lever i år 2020 etter Kristi fødsel. Og vi lever med Den hellige ånd som Jesu stedfortreder her nede.

Alt i Bibelen handler dypest sett om Jesus. Skulle interessen din for enkelte detaljer ta plassen fra Jesus, så har akkurat dette skjedd som Bibelen kaller synd. I Bibelen er synd ‘å bomme på målet.’ Bommer du på målet, så synder du. Synd er altså ikke regler og bud i mengder, men å bomme på målet. Miste hensikten i det du gjør. Tape meningen med livet. Miste fokus. Gå glipp av Jesus.

Når du setter deg ned for å lese Bibelen neste gang, så ta tid til å lese med et blikk på Jesus i teksten. Hva har teksten å si om Jesus? Hva har teksten å si for ditt forhold til Jesus? Hvordan virker teksten på ditt liv med Jesus?

Når du har lest deg ferdig, er det ikke lenger noen vits i å drøye. Bare hopp i det!

Det kommer ikke noe nytt fra Jesus, for det gamle du allerede finner i Bibelen er mer enn nok til å fylle et helt liv med mening.

Hopp i det!

Fortsatt god fastetid.

LES og LYTT >> Flere MANDAKTer her på www.PREACHER.no

Kilder:
Bildetekst: HOPP! Det kommer ikke noe nytt fra Jesus. Ta bare sats og hopp i det han allerede har gitt deg. Picture borrowed from Alex Radelich at Unsplash.com and used with permission.
Music: «Pure by Design», Copyright © 2019 www.purple-planet.com. Used with permission.
Intro i MANDAKTen: Erik Ringsvold Jensen.

Vi betaler ikke Facebook for å fremme våre innlegg, så Facebook begrenser hvor mange som kan se dem. Om du vil hjelpe oss å nå ut til flest mulig, kan du like, kommentere og, aller helst, dele. Tusen takk.

Victor Skimmeland tok teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. MANDAKTen er andakt på mandag. Denne vignetten bruker bloggen på (m)andaktene. Lån gjerne ideen, men husk hvor du fant den. Alle rettigheter reservert. Copyright 2020 © Victor Skimmeland er Preacher.no. Tekstene er ment til allmenn nytte og glede. Ikke-kommersiell bruk er OK om du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør meg.