Hanvold-saken

MEDIA Jeg skrev innlegg til Dagen etter oppslaget i nettavisen deres tirsdag kveld i forrige uke. Saken kom dessverre ikke på i nettavisen før mandag kveld denne uken.

Mitt innlegg i Dagen er en noe kortere versjon av mitt blogginnlegg forrige onsdag. Dagens versjon kan du lese her. Min egen versjon leser du her.

Saken er videre delt på flere profiler og sider. Jeg har blant annet sett Dagen på Facebook (saken ble slettet etter kort tid, muligens på grunn av meget sinte kommentarer). Den stod på Korsets Seier. Pastor Jan-Aage Torp dekket den. Videre hos flere kristne debattanter. (Se flere lenker nederst.)

Jeg skrev så en generell kommentar fordi jeg ikke hadde mulighet til å følge alle trådene. Antagelig bare de jeg selv var tagget i. Dette er kommentaren:

‘Det er flere sinte kommentatorer. Det er greit nok, deres følelser skal jeg ikke kommentere.

Mitt innlegg blir diskutert i flere tråder. Noen gjør et poeng ut av at jeg ikke ser TV Visjon Norge og bestemmer seg umiddelbart for at jeg aldri har gjort det. Flere kommentarer blir da også deretter.

La meg oppsummere alt fra flere tråder i to poeng. Her følger jeg i en god tradisjon, skulle jeg tro.

1. Jeg ønsker ikke at vi forbyr noen TV-kanal pga. overtramp i et program. Eller, ytringsfrihet.
2. Jeg synes ikke kristenledere skal diskutere hverandre i offentlighet. ‘Finnes det ikke en eneste forstandig blant dere som kan ordne opp i saker mellom brødre,’ skriver Paulus retorisk (1Kor 6:5).

I noen tråder spørres det om hvor jeg kan ha studert min teologi. Går jeg ned på det nivået, blir vel neste spørsmål om vitnemålene er ekte. Såpass lærte vi da Obama viste fram fødselsattesten sin.

At folk er uenige med meg, er selvfølgelig greit. Diskusjon av sak er OK. Vil noen diskutere min person eller motiver, så gjør det gjerne privat. Men les gjerne litt på bloggen min først.

Alt vel.’

Kommentarer på Dagen (nettside—klikk her)

Kommentarer på Korsets Seier (Facebook)

Kommentarer på Jan-Aage Torp (Facebook, lukket for kommentarer)

Har du tips til flere diskusjoner jeg selv ikke er klar over, så send meg gjerne en PM, eller kommenter under.

>> LIKER DU HVA DU LESER OG HØRER? DA ER DET HYGGELIG OM DU KLIKKER HER – FOR Å LIKE og FØLGE OSS PÅ FACEBOOK OGSÅ.

Victor Skimmeland tok teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. Copyright 2020 © Victor Skimmeland er Preacher.no. Alle rettigheter reservert. Tekstene er ment til allmenn nytte og glede. Ikke-kommersiell bruk er OK om du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør meg.

DELTA I DISKUSJONEN. DETTE INNLEGGET KAN DU DISKUTERE PÅ DENNE FACEBOOK-TRÅDEN. KLIKK HER.