Gift og singel samtidig?

MENIGHET Å si at du vil være kristen, men ikke tilhøre noen menighet… Det er som å ville være gift, og fortsatt være singel. Det er umulig.

Vi har hatt en kunstig unntakstilstand på grunn av corona-viruset. Det er på tide å tenke på å komme sammen med din åndelig familie igjen.

DELTA I DISKUSJONEN. DETTE INNLEGGET KAN DU DISKUTERE PÅ DENNE FACEBOOK-TRÅDEN. KLIKK HER.

Jeg har hørt mer enn én som kritiserer det de kaller ‘organisert religion’. Jeg har hørt flere som ikke vil tilhøre noen menighet – selv etter at de har begynt å kalle seg kristne. Jeg har til og med møtt de som ikke vil være kristne, men som likevel ha alt det de kristne står for. Unntatt ulempene.

Det er umulig!

Det er umulig å være kristen alene. I det øyeblikket du tar imot Jesus, i det øyeblikket du begynner å tro på Ham, er du ikke lenger alene.

Kristen tro er fellesskap!

Du kan rett og slett ikke bli – og forbli –kristen, helt på egen hånd.

Å bli kristen omtales ofte som å bli født på ny. Jesus brukte selv dette utrykket. (Joh 3:3, 3:7)

Når du bli født, blir du født inn i en familie. Når du blir født på ny, blir du også født inn i en familie. Paulus snakker om vår ‘familie i troen.’ (Gal 6:10)

>> LIKER DU HVA DU LESER OG HØRER? DA ER DET HYGGELIG OM DU KLIKKER HER – FOR Å LIKE og FØLGE OSS PÅ FACEBOOK OGSÅ.

Å VÆRE EN KRISTEN BETYR at du hører til en gruppe mennesker, en familie, og ikke en institusjon eller organisasjon. På samme måte som Jesus omgav seg med en gruppe disipler, trenger vi å være sammen med andre som følger Jesus.

På tross av den unntakstilstanden vi har nå…
På tross av den digitale kirkeveksten vi ser nå…
På tross av at jeg og min blogg er en digital evangelist…

…så er vår tro en ‘sammen’-tro. Et fellesskap. Eller… en familie.

Da du ble kristen, fikk du ikke bare fellesskap med Gud. Du ble inkludert i et fellesskap av mennesker også. Du ble en del av Guds folk, menigheten på jorden.

Vi må snart komme sammen igjen som menighet. Ikke bare på facebook og YouTube og podcast og blogger. Vi trenger fysisk fellesskap.

Og du som har dårlige erfaringer med et fellesskap, en menighet, er hjertelig velkommen til et nytt. Kjenner du ikke til noe annet fellesskap i nærheten av deg, så ikke nøl med å ta kontakt. Kan jeg ikke hjelpe deg selv, så kan jeg kontakte noe som kan.

Velkommen tilbake til menigheten. Velkommen tilbake til familien av oss som vil følge Jesus.

>> Vil du ha en prat? Start gjerne med Facebook Messenger.

Adressen min er: Grethes vei 5, 3961 Stathelle
Mobilen min har nummer: 90758060
Mailen får du om du spør MEG. Legger jeg den her, stjeler spam-robotene den.

God HELG.

>> Les mer om tro på MENIGHET
«Religionifisering av Jesus»

Sett inn beskrivende tekst. Foto: VG NTB Scanpix.
SINGEL. Å være kristen, men singel, er ikke mulig. Å være kristen er å ha en familie. Illustrasjonsfoto: Adobe Stock, med tillatelse.

DELTA I DISKUSJONEN. DETTE INNLEGGET KAN DU DISKUTERE PÅ DENNE FACEBOOK-TRÅDEN. KLIKK HER.

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. © 2020 og alle rettigheter reservert. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør først.