Hva trenger verden?

IKKE FOR KRISTNE Hva trenger verden? Verden trenger åpne øyne. Åpne øyne som kan se at mennesket ikke er enden på en lang rekke tilfeldigheter, men barn til en Far som elsker barna høyere enn noen kan forstå.

Hva er egentlig greia?

‘For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.’ (Joh 3:16)

—Jeg tror ikke på helvete, har flere venner som ikke tror på noe fortalt meg. (Vel, de SIER at de ikke tror på noe, men etter noen drinker dukker det gjerne opp likevel, det de tror på.)

Slapp av. Jeg tror heller ikke på helvete. Gud tror ikke på helvete. Tvert om, Jesus pekte på en vei bort fra helvete. En vei for alle mennesker.

Jeg tror på Livet. Jeg tror på Himmelen. Og jeg skjønner virkelig ikke at noen vil velge et helvete.

‘Så høyt har Gud elsket verden’ at Gud sendte Jesus. Skjønner du hvor kraftfull denne korte setningen virkelig er? Eller skraper det bare litt i overflaten?

Tar du så lett på det at du ikke tror på Jesus, og i tillegg skryter over at du ikke har lest fortellingen om ham? Ditt tap. Jesus knuste helvete. Han ødela enhver djevelsk autoritet. Han tok fra Styggen sjæl ethvert krav han trodde han hadde. Så nei, jeg tror ikke på helvete.

Og bare så du er klar over det… Jesus trodde ikke på helvete. Han trodde ikke på prester eller templer heller. Men han trodde på Gud og på oss. Så mye at han døde for oss. Helt frivillig.

Og hva nå? Hva gjør du med dette, da?

HUSK: LIK og FØLG PREACHER.no på FACEBOOK (klikk her)

Copyright © 2020 Victor Skimmeland er preacher.no.

3 kommentarer om “Hva trenger verden?”

  1. Det tok cirka femten minutter fra jeg la ut teksten til den første fariseeren skrev på Messenger. Mitt forsøk på å forklare tekstens anliggende nådde ikke fram. Trist nok — noen kristne er ikke like opptatt av å løfte fram Jesus som jeg er. Hmm…

  2. Det bør vi alle være. Det er han som gir lys og liv. Mulig jeg kan oppfattes som fariseisk ved å hevde at Jesus var klar over at eksistensen av fortapelsen er en realitet. Han var så langt jeg har lest den første som med all åndelig tyngde kunne si VEND OM, og advare mot å havne i en fortapelsestilstand, evig borte fra samværet GUD.

Det er stengt for kommentarer.