Hva gjorde du med livet ditt?

PARTNER Under et besøk i England hørte evangelisten Dwight L. Moody en predikant som oppfordret: ‘Verden har ennå til gode å se hva Gud kan gjøre gjennom et menneske som er fullt og helt overgitt til Ham.’

Der og da bestemte Moody seg for å bli dét mennesket. Historien forteller oss at han forkynte evangeliet over hele verden.

Jeg er ikke i nærheten av å være en Moody, men jeg deler min tro med alle, over alt. Ikke først og fremst på bedehuset. (Som i synagogene på Jesu tid vil de ofte ikke høre i menigheter og på bedehus, så ta heller historien om Jesus til naboen, puben eller Facebook.)

Den dagen tida di er over på jorda, vil du få ett spørsmål: ‘Hva gjorde du med livet ditt?’

Vil du svare at du var trofast på bedehuset? At du hadde fast plass i kjerka? At du åpna lommeboka når predikanten spurte?

Hva tror du Jesus vil svare? Vil Han gjenta ordene han delte med Peter og de andre vennene? Hør her, så skal jeg gjenta dem:

“Om noen da sier til dere: ‘Se, her er Messias’ eller: ‘Der er han’, så tro det ikke! For falske messiaser og falske profeter skal stå fram og gjøre store tegn og under, for om mulig å føre selv de utvalgte vill. Nå har jeg sagt dere det på forhånd! Om de altså sier til dere: ‘Se, han er ute i ødemarken’, så gå ikke dit ut, eller: ‘Se, HAN ER I ET ROM DER INNE’, så tro det ikke. [..] Jeg var sulten, og dere ga meg ikke mat; jeg var tørst, og dere ga meg ikke drikke; jeg var fremmed, og dere tok ikke imot meg; jeg var naken, og dere kledde meg ikke; jeg var syk og i fengsel, og dere så ikke til meg.’” (Matt 24:23-26, 25:42-43)

Moody forkynte evangeliet om Jesus, om Guds rike, i hele verden. Ikke på lukkede bønnemøter. Millioner av mennesker kom til tro.

Jeg er som sagt ingen Moody, men aldri om dét skal stoppe meg fra å være den jeg faktisk er!

DA JEG VAR UNG, fikk jeg beskjed om å sette meg. Ti stille. Vente på Herren. Noen sa det rett ut: Hva har Gud gitt deg som ikke vi har fått? Jeg måtte selvfølgelig svare ‘Ingenting.’

Så jeg gikk ut og delte trua mi med de som ville høre. Slik de som ble sittende stille i benkene også burde gjort.

I dag kaller Jesus deg til å være frimodig, være et vitne. Ikke i kirka. Ikke på bedehuset. Ute blant folk!

Vet du hva Moody sa da predikanten utfordret forsamlingen? Om at verden ennå har til gode å se…

Moody svarte: ‘Begynn med meg!’

Jeg nekter å sitte stille. Jeg nekter å vente på godkjenning fra alle som synes de står foran meg i den innbilte køen inn til Guds rike. I stedet roper jeg: ‘Begynn med meg!’

Når Jesus en dag spør meg hva jeg gjorde med livet mitt, vet jeg hva jeg skal svare.

‘Jeg prøvde, Jesus. Med de talentene du gav meg.’ (Luk 12:27)

Så får det bære. Det brister nemlig ikke på dét grunnlaget.

Hva vil DU svare når Han spør: ‘Hva gjorde DU med livet ditt?’

Har DU lyst til å gjøre et nytt forsøk? La oss gjøre det sammen. Du får tak i meg på Messenger (klikk her) eller mobil 90758060.

DU, FORRESTEN… IKKE GLEM Å LIKE SIDA VÅR PÅ FACEBOOK, DA (KLIKK HER)

Copyright © 2020 Victor Skimmeland er preacher.no.