Hvordan døde Jesu venner?

TANKER Med ett unntak — Johannes døde ‘bare’ i fangenskap — så ble de alle henrettet på bestialsk vis for sin tro. Steining. Halshogging. Korsfestelse.

Ikke én av disiplene fornektet nå Jesus. Ikke engang da de fikk valget mellom å fornekte Jesus og leve, eller tro på Jesus og bli torturert til døde.

Vi snakker om en tro som er sterkere enn døden. En tro på noe de har erfart. Ikke en filosofisk overbevisning. Ikke et politisk valg. Det er TRO på noe de har sett og erfart. De VET at Jesus er mer enn teori.

Vet du det?

FØR DU GÅR VIDERE — HUSK Å LIKE SIDA VÅR PÅ FACEBOOK (KLIKK HER)

I DAG KLAGER STADIG FLERE KRISTNE på avkristning og det de kaller forfølgelse i Norge.

De veit ikke hva de snakker om. Joda, toleransen blir mindre, og vi må tåle litt mer motstand. Privilegiene våre strammes inn. Men å dø for vår tro?

Det er Kina, det. Muslimske land. Diktaturer som Nord-Korea.

Ikke Norge.

PLAKATEN VISER hvordan Jesu nærmeste venner døde. Det er godt dokumentert, både i kirkehistorien og av jødiske og romerske historikere.

Apostlene valgte døden, ikke fordi de hadde et dødsønske. Ikke fordi de var suicidale. Selvmorderiske. Men fordi valget mellom enda noen få, greie år i live, men en hel evighet uten evig liv… ja, du skjønner.

Det er ikke sånn at alle kommer til himmelen uansett. Det hjelper ikke at noen teologer bruker bibelordene mot deg, slik Djevelen brukte bibelord mot Jesus.

‘Hopp utfor stupet, da vel,’ sa Djevelen til Jesus. Han misbrukte Guds eget ord for å lokke Jesus. Jesus lot seg ikke friste. (Matt 4:1-11)

Det er sånn at du som velger det, kommer til himmelen. Får evig liv. Det er egentlig veldig enkelt. Du trenger bare å tro på Jesus og takke ja til evig liv. Takker du nei, er det ingen som tvinger deg inn døra. Du har jo valgt selv.

Men altså — Jesu venner døde fordi valget faktisk var så enkelt. En hel evighet med evig liv. Eller en hel evighet uten.

DU TRENGER NEPPE Å DØ fordi du tror Jesus. Kanskje møter du litt motstand. En eller annen dust som håner deg kanskje, særlig i fylla. Men løft hodet. Jesus gir mer tilbake.

Det er bare å tro. Det er bare å takke ja. Men du må gjøre det mens du ennå lever.

Bildetekst:
ILLUSTRASJON. Jeg har lånt denne illustrasjonen av Kevin Carden. Han legger stadig ut nye bilder på https://www.christianphotoshops.com/ . Sjekk ham ut. Han er flink.


Victor Skimmeland tok teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. Copyright 2020 © Victor Skimmeland er Preacher.no. Alle rettigheter reservert. Tekstene er ment til allmenn nytte og glede. Ikke-kommersiell bruk er OK om du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør meg.

LIK og KOMMENTÉR >> Denne saken kan du like, dele og diskutere videre på Facebook. Klikk her.