Mandag

HVERDAG Ja, det er mandag. For meg er mandag hviledag. Helgen var fullpakket.

Jeg våknet ca. klokka ni i dag. Jeg kastet bort tida til ti. Etterpå var jeg ennå trøtt. Og vondt. Mye vondt. Skader etter åtte inngrep i hodet i 2015 gjør at jeg alltid lever med vondter. Noen ganger mer enn ellers. Klokka 10:20 tok jeg en Oxy.

(Obs.: Jeg kan leve helt smertefritt hvis jeg vil, men jeg velger å være klar i toppen og beholde førerkortet.)

Oxy er rart. Den slår kjapt. Etter ca. femten minutter kjente jeg at magen slappet av.

Nå kommer det, tenkte jeg.

Så strålte ro utover i hele kroppen. Etter tjuefem minutter nådde det hodet. Da var jeg smertefri, men ennå trøtt.

Smertefri!

Jeg skjønner at noen blir fristet.

FØR DU GÅR VIDERE — HUSK Å LIKE SIDA VÅR PÅ FACEBOOK (KLIKK HER)

Litt senere gikk jeg og laget meg en espresso. Jeg shottet den med en Cola uten sukker. Ti minutter etter sa det pling! Plutselig var jeg lys våken OG smertefri.

Jeg prøver ikke å si at jeg lever et perfekt liv. Det gjør jeg slett ikke. Noen dager er hviledag av en grunn. Min faste hviledag er mandag. Har vært det helt siden jeg begynte å prestere på fulltid i 1999.

Men, altså… Det er ganske utrolig hvordan kjemien virker inn på velværet, du.

Samtidig er det grisekaldt i huset dag, så jeg springer bare tilbake til senga hver gang jeg har vært oppe. Oppe i Adams drakt for å hente noe, så tilbake under dyna for å lese videre. Mandag er lesedag.

Det er i grunnen greit sånn. Men snart må jeg opp. Jeg har to ting på planen. Jeg skal lage lasagna. Eksen sendte meg oppskriften. Og jeg skal pusse verktøy. I morgen skal jeg skru opp ny loftstrapp hos… nettopp, hos eksen.

Snx.


Bildetekst:
SHOT. Kaffen skal shottes, ikke pimpes. Vann er det nok av i springen. Foto: Victor Skimmeland.

DU… IKKE GLEM Å LIKE SIDA VÅR PÅ FACEBOOK, DA (KLIKK HER)

Copyright © 2020 Victor Skimmeland er preacher.no.

LIK og KOMMENTÉR >> Denne saken kan bare mine nære Facebook-venner like, dele og diskutere på Facebook. Klikk her.