Tur til Kiev

AKTUELT Preacher.no tar en velfortjent pause denne helgen. Nå skal det satses på fotball. Vi drar ikke til Kiev, men henter Kiev hit.

For de av mine følgere som ikke aner hva jeg snakker om, er det altså Champions League-finale i Kiev i kveld. Den andre.

Du fikk sikkert med deg den første finalen. Wolfsburg tapte for Lyon i kvinnenes finale på torsdag. Real Madrid og Liverpool møter hverandre i den andre finalen i kveld.

Det «kongelige, velsignede» laget fra Madrid–det er dét Real betyr–møter arbeiderklassen fra Englands største havn på 1800-tallet. Noen har hørt om Onedinlinjen. Dere veit hva jeg snakker om. Det er de hvite mot de røde. Overklasse mot arbeiderklasse.

Litt i overkant dramatisk nå, Skimmeland, tenker du kanskje.

–Slett ikke, svarer jeg da og fortsetter med disse ordene fra den polske paven:

«Av alle uviktige ting i verden er fotball den viktigste.»
–Johannes Paul II

SÅ viktig er kampen at det må bli helgefri.

Og det er bare å holde med Liverpool, som de fleste på min alder gjør. Dette er ingen hundefløyte til karismatikere som aldri har sett en kamp før for å få dem til å slutte seg til noe «kongelag».

Kampen går på TV, en pub nær deg eller i mange menigheter rundt omkring. Salem i Sandefjord og Arena i Porsgrunn har den på programmet.

EDIT: Så kom tilbudet til Liverpool-fans fra «sentrale kilder» i Moe menighet her i Sandefjord. Gleden er enorm!

På tide å joine bloggen, venner. Kom igjen, bli en STALKER! Følg oss her.

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke og misjon. Han blogger på preacher.no. Alle rettigheter reservert © 2018 Victor Skimmeland. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit om du oppgir kilde. Annen bruk? Spør først.

En kommentar om “Tur til Kiev”

  1. Tross bittert tap (1-3) med elendig keeper-innsats (Karius), må Real (og særlig Bale) gratuleres. Takk også til Øyvind Abrahamsen som bidrog til stemning i man cave’n med godt oppmøte fra Bugården (Herman og Eivinn Ueland, undertegnede) og Moe (Fredrik, Arne og nevnte Øyvind). Hva vi taper på banen, vinner vi i tverrkirkelig dugnad.

Det er stengt for kommentarer.